- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov: Odnosi Ukrajine i SAD rusofobični

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
Pratite nas
U Rusiji su pomno pratili posetu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Sjedinjenim Američkim Državama, budući da u velikoj meri odnosi između Kijeva i Vašingtona zrače rusofobijom i mržnjom prema Rusiji, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Prvo, ukrajinsko-američki odnosi bi ipak trebalo da budu suvereni odnosi i to je stvar dveju suverenih država. Ali, nažalost, prilično veliki deo tih odnosa zrači takvom rusofobijom, buvkalno zrači mržnjom prema našoj zemlji i, naravno, to nas tera da pažljivo pratimo rezultate tih kontakata koji su se dogodili u Vašingtonu i u drugim američkim gradovima“, rekao je Peskov za „Prvi kanal“.

Isporuke američkog oružja Ukrajini

Portparol Kremlja je dodao da Rusija izražava žaljenje zbog proširenja isporuka američkog naoružanja Ukrajini.
„Sada, nažalost, nakon nekoliko godina, proces isporuka američkog naoružanja Ukrajini postao je uobičajen. I vidimo da postoji tendencija da se ovaj proces proširi, na našu žalost. Ne mislimo da ove isporuke mogu da stabilizuju situaciju u smislu unutrašnjeg ukrajinskog sukoba na jugoistoku; naprotiv, raste opasnost da će prisustvo ovog oružja nadražiti iste one usijane glave. I ne daj Bože, navešće ih na pomisao da mogu da reše problem jugoistoka vojnim metodama“, istakao je Peskov.
On je precizirao da su prve isporuke počele pre četiri godine i da je Rusija tada izrazila „izuzetnu zabrinutost zbog činjenice da se radi o nabavci naoružanja koje bi moglo da završi u rukama upravo tih usijanih glava“.
Pročitajte još:
Zaharova o američkoj vojnoj pomoći Ukrajini: Kao da dijabetičaru date šećer
Rusija optužuje NATO: Pumpate Ukrajinu oružjem i obučavate vojsku da znanja primeni u Donbasu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala