- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Ko sa zapada potpiruje nemire u Crnoj Gori? | Od četvrtka do četvrtka

Pratite nas
Ustoličenje mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija obavljeno je na Cetinju uz velike mere bezbednosti ali i političke tenzije i buku u društvu koja se još uvek nije stišala. Kristijan Šmit je u Beogradu razgovarao sa patrijarhom SPC Porfirijem i predsednikom Srbije, a u Briselu je propala poslednja runda dijaloga.
O ovim temama u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ razgovaramo sa pravnikom, piscem i doktorom kulturoloških nauka Jovanom Janjićem.
Na Cetinju je u subotu i nedelju došlo do sukoba protivnika ustoličenja mitropolita SPC i policije ali se prava drama odvijala i u zgradi Vlade Crne Gore. Našeg sagovornika ćemo pitati sa kakvim informacijama on raspolaže? Da li je ikada ustoličenje mitropolita SPC obavljeno pod ovako velikim bezbednosnim rizicima? Mogu li se događaji na Cetinju okarakterisati kao pokušaji terorističkih akcija i da li iza njih stoje globalističke snage? Da li su događaji u Crnoj Gori su kopija anticrkvenih pogroma u Ukrajini, koje su organizovale nacionalističke snage? Očekuje li nemire u Beranama na ustoličenju novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija koje je zakazano za 26. septembar u manastiru Đurđevi Stupovi? Da li Šmitova poseta Beogradu može da utiče da on povuče Inckovu odluku o nametanju izmena krivičnog zakona BiH? Šta Srbija gubi, a šta dobija prestankom pregovora Beograda i Prištine?
Emisiju vodi i uređuje Nataša Milosavljević.
Ko sa zapada potpiruje nemire u Crnoj Gori? | Od četvrtka do četvrtka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala