Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Evropski parlament: Ne namećemo rešenja već ukazujemo na opcije

© AP Photo / Francisco SecoZasedanje Evropskog parlamenta u Briselu
Zasedanje Evropskog parlamenta u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
Pratite nas
„Radni dokument“ koji je 7. septembra podeljen učesnicima Međupartijskog dijaloga u Srbiji je dokument za diskusiju koju ukazuje na moguće opcije, a na samim učesnicima je da postignu dogovor, poručili su sinoć posrednici Evropskog parlamenta.
Vladimir Bilčik, Tanja Fajon, Eduard Kukan i Knut Flekenštajn u zajedničkom saopštenju napominju da radni dokument koji su oni predstavili nije „politički sporazum" već da daje „moguće orijentacije“ učesnicima u Međustranačkom dijalogu.
„Na samim učesnicima je da dođu do međusobnog dogovora. Naša uloga je da pomažemo na putu ka postizanju sporazuma. Želimo najbolje za Srbiju i nismo ovde da namećemo neke posebne stavove ili unapred pripremljena rešenja“, navodi se u saopštenju posrednika EP.
Posrednici Evropskog parlamenta dodaju su da su otvoreni za raspravu o svim predlozima i konkretnim sugestijama koji mogu doprineti boljim uslovima za političku konkurenciju u Srbiji uoči sledećih izbora.
„Cilj je imati smislene i konstruktivne diskusije orijentisane na rezultate u Beogradu i, ako je moguće, postići politički dogovor“, zaključuje se u pisanom saopštenju objavljenom koji je objavio EP.
Srbija, izbori - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
SRBIJA
Šta predlažu evroposlanici za izborne uslove
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala