- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Evropska agencija za lekove traži dodatne informacije o "Sputnjiku Ve"

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaAmpule sa ruskom vakcinom "Sputnjik Ve"
Ampule sa ruskom vakcinom Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
Pratite nas
Evropska agencija za lekove (EMA) traži dodatne informacije o vakcini "Sputnjik Ve" (Sputnik V) za njenu registraciju, saopštio je rukovodilac odeljenja za vakcinaciju i borbu protiv infekcija EMA Marko Kavaleri.

„Što se tiče „Sputnjika Ve“ i "Sinovaka", diskusija sa kompanijama -proizvođačima vakcina bila je konstruktivna, ali nam je potrebno više informacija pre nego što nastavimo rad na davanju ocena“, rekao je Kavaleri na konferenciji za štampu.

Zbog toga, po njegovim rečima, za sada je teško odrediti neke rokove za registraciju vakcine „Sputnjik Ve“. On pretpostavlja da bi to moglo da se desi krajem 2021. godine ili početkom 2022. godine.
Direktor Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev saopštio je početkom juna da stručnjaci EMA tokom ekspertize vakcine "Sputnjik Ve" nisu našli kritične zamerke ni povodom procesa testiranja, niti oko proizvodnog dela.
Tokom Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu zamenik ministra zdravlja Ruske Federacije Sergej Glagolev rekao je da bi u narednim mesecima Svetska zdravstvena organizacija (SZO) i EMA mogle da registruju "Sputnjik Ve".
Vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
RUSIJA
G20: „Sputnjik Ve“ - najbolji lek protiv kovida
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala