- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Antivakseri spremaju oružani napad za vikend? U toku policijska akcija u Italiji

© REUTERS / Manuel SilvestriItalijanska policija
Italijanska policija - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
Pratite nas
Italijanska policija upozorila je danas da su neki od protivnika vakcine pozivali na oružane napade tokom planiranih antivladinih protesta ovog vikenda i saopštila da se za osam osoba vodi istraga zbog podsticanja na na krivično delo.
U policijskom saopštenju se navodi da su pretresi sprovedeni u šest italijanskih provincija, uključujući Milano, Rim i Veneciju, a da je osam osoba pod istragom kao deo grupe koja na aplikaciji Telegram sebe naziva "ratnicima", prenosi Rojters.
Sumnja se da su se oni spremali da izvedu napade tokom demonstracija zakazanih u subotu i nedelju u Rimu protiv vladinih zdravstvenih propusnica, kojima se omogućava ulazak na mnoga javna mesta u okolnostima pandemije kovid-19, prenosi Tanjug.
Zelena propusnica je digitalni ili papirni sertifikat koji pokazuje da li je neko primio najmanje jednu dozu vakcine protiv kovid-19, da li je testiran kao negativan na virus ili se nedavno oporavio od bolesti, a uveden je tokom leta kako bi se sprečilo širenje infekcije i ohrabrili ljudi da se vakcinišu.
Ovaj sistem izazvao je proteste nekih Italijana koji kažu da on narušava prava i slobode, ali se samo manji broj njih pojavio na demonstracijama organizovanim prošle nedelje kojima je planirano da se blokira železnički saobraćaj širom zemlje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala