- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Diverzije na Krimu ─ „nova normalnost“ za Zapad

© Sputnik / Alekseй KudenkoZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
Pratite nas
Diverzije protiv Krima koje se vode sa teritorije Ukrajine postale su „nova normalnost“ zapadne politike prema Ukrajini, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Diverzije na Krimu, koje se razvijaju i kojima se rukovodi sa teritorije Ukrajine, postale su ne samo realnost, već ‘nova normalnost’ politike Zapada prema Ukrajini: ne primećivati činjenice, podržavati kijevski režim u svakoj antiruskoj aktivnosti“, napisala je Zaharova na svom kanalu na Telegramu.
Prema njenim rečima, zapadni partneri su dobro upoznati sa činjenicama koje potvrđuju da Ukrajina pokušava da unese „razdor i destruktivnost u stanje stvari na Krimu“, ali to ne žele da primećuju.
„Da li su zapadnim prestonicama poznati detalji ovih monstruoznih incidenata? Da. Poznati su. Vašington i Brisel sve znaju i ćute, čime u najblažem slučaju povlađuju, ako ne i saučestvuju“, istakla je portparolka.
Ranije je pres služba Ministarstva unutrašnjih poslova Krima javila da su 23. avgusta nepoznate osobe oštetile gasovod u selu Perevaljno Simferopoljskog rejona. Gasovod se koristi za snabdevanje sela Perevaljno i vojne jedinice. Njegov rad je obnovljen sledećeg dana.
Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) je 4. septembra privela stanovnike Krima: posrednik je bio zamenik predsednika zabranjene u Rusiji ekstremističke organizacije „Medžlis“ Nariman Dželalov, a direktni izvršioci diverzije bili su Asan i Aziz Ahtemov. U junu su izvršioci otputovali u Ukrajinu, gde su prošli obuku o eksplozivima. Za vršenje diverzije vojna obaveštajna služba Ukrajine obećala im je oko 2.000 dolara. Eksplozivna naprava je isporučena na Krim u julu. Planirano je da se akcija poklopi sa Danom nezavisnosti Ukrajine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala