- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska Duma: Proameričke strukture ciljano pokušavaju da unište sve što objedinjuje Srbe i Crnogorce

© REUTERS / STEVO VASILJEVICZapaljene gume na barikadama ispred Cetinja
Zapaljene gume na barikadama ispred Cetinja - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
Pratite nas
Proameričke strukture pokušavaju da unište sve što je objedinjavalo Srbe i Crnogorce i da isteraju SPC iz Crne Gore, zamenivši je „raskolničkom grupom“, izjavila je članica komiteta za međunarodne poslove Državne dume Rusije Elena Panjina za Sputnjik.
Prema njenim rečima, događaji u Crnoj Gori kao po šablonu ponavljaju anticrkvene pogrome u Ukrajini koje su organizovale nacionalističke snage.
„Crna Gora je mala zemlja u kojoj nema uslova za takve manifestacije međuverske mržnje. Sve te akcije su izrežirane i iza njih stoje globalne sile“, smatra poslanica Državne dume.
Ona je podsetila na izjavu ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, koji je rekao da Sjedinjene Američke Države pokušavaju da unište jedinstvo pravoslavlja u svetu.
„Vidimo kako se ta tačna procena još jednom potvrđuje na primeru Crne Gore, gde proameričke strukture ciljano pokušavaju da unište sve što je u prošlosti objedinjavalo Srbe i Crnogorce. S tim ciljem oni pokušavaju da istisnu iz Crne Gore Srpsku pravoslavnu crkvu i da je zamene raskolničkom grupom“, istakla je Panjina.
Pokušaj da se uništi „hiljadugodišnja verska tradicija Srba i Crnogoraca je manifestacija politike kulturnog genocida za koju nema opravdanja“, zaključila je poslanica.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije i kula Kremlja - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
RUSIJA
Zaharova: Situacija u Crnoj Gori mora se rešiti uz poštovanje prava SPC
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala