- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Italijani imaju „nešto“ za Đokovića: „Moglo bi da bude korisno“

© AFP 2023 / GLYN KIRKNovak Đoković i Mateo Beretini
Novak Đoković i Mateo Beretini - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
Pratite nas
Naredni protivnik Novaka Đokovića, svetskog broja jedan, u četvrtfinalu US opena biće Mateo Beretini, italijanski teniser.
Jedan od predvodnika nove generacije svetskog tenisa igra u veoma dobroj formi tokom takmičarske godine, a to je potvrdio i osvajanjem Srbija opena, njegovog prvog izdanja u ovoj sezoni.
Uz to, Beretini je trenirao sa Đokovićem uoči početka US opena u Americi, u okviru Novakovih sparing duela kojima je pokušao da stekne rutinu za Grend slem turnir.
Beretinijev trener Vinčeco Santopadre, veruje da njegov štićenik može da stane na put Đokoviću.
„Trenirali smo sa Novakom prošlog četvrtka i pokušali smo tada nešto što bi moglo da bude korisno. Pokušali smo i da razumemo šta bi njega moglo da namuči. Možda sam u zabludi, ali sam optimističan“, istakao je Santopadre.
Taj meč na programu je najranije u 2:30 u noći između srede i četvrtka.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
SPORT
Navijajte satove: Poznato kad Novak igra četvrtfinale US Opena
Nakon sjajnog tenisa Novaka Đokovića i Džensona Bruksbija, srpski teniser plasirao se u četvrtfinale poslednjeg grend slema u godini.
Đoković je nakon izgubljenog prvog seta uspeo da savlada mladog Amerikanca, dok je Italijan ispustio takođe jedan set protiv Oskara Otea.
Novak i Mateo odigrali su ukupno tri međusobna duela, od toga dva ove sezone. Beretini je oba puta uspevao da dođe do jednog seta, a Đoković je svestan da Italijan može da bude opasan rival.
„Igra čekić-tenis. Uz Del Potra, verovatno momak koji najjače udara servis i forhend. Njegova igra može da bude smrtonosna. Ustalio se u vrhu, u to nema sumnje. Igrao je polufinale ovde pre dve godine, finale Vimbldona, bio je to težak okršaj u četiri seta", prisetio se Novak.
"Ako servira dobro, što mu je najjače oružje, teško je igrati sa njim na bilo kojoj podlozi. Treći slem u nizu igramo jedan sa drugim, nadam se i istom rezultatu“, rekao je Novak o svom narednom protivniku.
Sa druge strane iako do sada nije uspevao da savlada Đokovića, Beretini ne strepi od tog duela. Nakon pobede protiv Otea, Italijan se uzda u publiku.
„Uživao sam u podršci koju sam dobijao od samog starta. Atmosfera je odlična, mnogi navijači su uz mene“, samouveren je osmi reket sveta.
Beretini je do sada najteža prepreka Novaku koji je u prethodnom delu Grend slema imao uglavnom daleko slabije rangirane protivnike.
Italijan igra odličnu sezonu. Na turniru 250 serije u Boegradu osvojio je titulu, kada je u finalu savladao Aslana Karaceva, ruskog tenisera koji je prethodno tada eliminisao Đokovića.
Beretini je kasnije nastupao u završnicama Grend slemova, a najznačajniji uspeh ostvario je stigavši do finala Vimbldona kada ga je savladao najbolji teniser sveta.
Teniski stručnjaci očekuju kvalitetan meč. Od dva vrhunska igrača očekuje se da će igrati ofanzivno i silovito, a biće zanimljivo videti i da li je Đoković spremio karakteristično dobar ritern za atomske servise Matea Beretinija.
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
SPORT
Moćni Rus juri finale sa Novakom!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
SPORT
Navijajte satove: Poznato kad Novak igra četvrtfinale US Opena
Ruski teniser Danil Medvedev proslavlja osvojen poen na Vimbldonu protiv Marina Čilića - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
SPORT
Đoković više nije zanimljiv – meta je Medvedev: „Kod nas u Rusiji to je privatna stvar“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala