- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Odustao od reprezentacije – da bi izbegao Đokovića?!

© AP Photo / Frank Franklin IIHolger Rune i Novak Đoković – US open
Holger Rune i Novak Đoković – US open - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
Pratite nas
Holger Rune, mladi danski teniser, objavio je da neće zaigrati za reprezentaciju svoje zemlje na Dejvis kupu kako bi poboljšao svoju poziciju na ATP listi kako bi na Australijan openu izbegao kvalifikacije i teškog protivnika u eventualnoj prvoj rundi, što mu se dogodilo na US openu sa Novakom Đokovićem.
Momak koji je stigao u centar pažnje jer je preko društvenih mreža došao do prilike da trenira sa Đokovićem, sastao se sa srpskim teniserom u prvom kolu US opena i doživeo poraz, odnosno ranu eliminaciju.
Rune je u dugom saopštenju objasnio naciji zašto je odustao od Dejvis kupa.
„Želeo sam da uđem u najboljih stotinu na ATP listi do kraja 2020. godine, ali to nije bilo moguće zbog činjenice da su bodovi zamrznuti. Ove godine je to moguće, ja ću da uradim sve za to, što znali da moram da igram na svim turnirima na kojima mogu do novembra 2021. godine, kada se sezona završava“, počeo je Rune.
Dejvis kup je trebalo da se igra naredne nedelje i protivnik Danske je Tajland.
„Da budem jasan, ovo nema veze sa mojim egom. Činjenica da sam osetio kako izgleda akcija na Grend slem turnirima na US openu me je navela da poželim da obnovim to iskustvo već na sledećem Australijan openu, za šta moram da budem u najboljih stotinu da bih imao direktan plasman na turnir. Ne treba ni da kažem, radije bih da izbegnem kvalifikacije i moguće igranje protiv Novaka Đokovića u prvoj rundi“, istakao je Rune.
Danac rođen 2003. godine je trenutno 145. na ATP listi.
Danski teniser Holger Rune - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2021
SPORT
Tinejdžer u neverici zbog Đokovića: „Legenda!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala