- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Kovačević posle optužnog predloga zbog Srebrenice: Tužilaštvo i dalje pod kontrolom Đukanovića

© Sputnik / Senka MilošMarko Kovačević, predsednik Opštine Nikšić
Marko Kovačević, predsednik Opštine Nikšić - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
Pratite nas
Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da je pokretanje optužnog predloga protiv njega zbog Srebrenice, samo još jedan dokaz da je Tužilaštvo Crne Gore i dalje pod punom kontrolom Mila Đukanovića.
On je Televiziji A1 rekao da je o podizanju optužnog predloga saznao iz medija, odnosno da još uvijek nije dobio nikakvo zvanično obavještenje Tužilaštva.
„Ovo je pokazatelj da Đukanović želi i dalje da budemo u istoj atmosferi u kojoj smo bili tokom prethodnog vikenda, kada su bila sva ova dešavanja na Cetinju. Jednostavno, Đukanović hoće da pokaže da je Tužilaštvo još uvijek pod njegovom kontrolom, a to je ono što mu ne smijemo dozvoliti“, kazao je Kovačević.
Prema njegovim riječima, sve je to, kao i uvijek, dio jedne šire antisrpske priče, koju Đukanović inače zastupa od kraja 90-tih godina na ovamo, tako da ništa neočekivano kada je lider DPS-a u pitanju.
„Nadam da će ovo biti samo jedan podsticaj da promjene u Tužilaštvu nastupe što prije, jer se sloboda govora i sloboda mišljenja žele zabraniti ovim putem, a to je ono što ne smijemo da dozvolimo. Sve što dođe, ja sam mu naredan. Nisam uopšte zabrinut, branim stavove za koje smatram da su istiniti i imam pravo na svoje mišljenje“, kazao je Kovačević za A1 Televiziju.
Nosilac liste „Za budućnost Nikšića“ Marko Kovačević  - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
REGION
Gradonačelnik Nikšića prvi Srbin u regionu protiv kojeg je podignut optužni predlog zbog Srebrenice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala