- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

"Kada ne igram, gledam Novakove mečeve jer uživam"

© AP Photo / Cole BurstonRuski teniser Danil Medvedev
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
Pratite nas
Danil Medvedev, najbolji ruski teniser, nakon plasmana u polufinale Vimbldona, istakao je da ne razmišlja o Novaku Đokoviću, najboljem teniseru sveta, iako su njih dvojica glavni favoriti za osvajanje titule.
Medvedev, iako drugi reket sveta u svojoj riznici trofeja još uvek nema Grend slem titulu. Međutim, na ovogodišnjem US openu ozbiljno stavlja do znanja da je jedan od favorita za podizanje pehara.
Ruski teniser do polufinala došao je preko Dominika Kepfera, Pabla Anduhara, Dena Evansa i Van de Zandšulpa, a tokom svih tih mečeva pokazao je da je izuzetno podigao nivo igre.
Pojačani napadi, precizni forhendi i atraktivni udarci nisu iznenađenje od Danila kada se uzme u obzir da u Njujorku igra na svojoj omiljenoj podlozi.
Iako su protivnici ruskog tenisera bili slabije rangirani igrači potezi koje je pokazao ozbiljno bi mogli da ugroze Novaka Đokovića, ukoliko se dva asa nađu u finalu.
Medvedev ne mari mnogo za najboljeg tenisera sveta, ali je nakon plasmana u polufinale otkrio da gleda Novakove mečeve.
Uopšte ne mislim o Đokoviću. Igramo različitim danima, tako da danima kada ne igram gledam njegove mečeve jer uživam da gledam tenis. Ne navijam ni za koga, samo uživam u tenisu i onda se spremim za onog koji je pobedio“, objasnio je Danil.
Teniski stručnjaci mu prognoziraju susret sa Novakom u finalu, a on se ne boji prvog na svetu.
„Kao što smo videli, svako može da pobedi svakog. Ako on bude u finalu, a tamo sam i ja – biću srećan, verovatno i on“, iskren je bio Medvedev.
Rus ove sezone ima tri titule . Poslednju je osvojio na Mastersu u Torontu, a pre toga podigao je šampionski pehar na turnirima 250 serije na Majorci i u Marseju.
Prethodnih sezona, Medvedev je na Grend slemovima uglavnom nizao poraze u ranim fazama turnira, međutim najuspešniji je bio upravo na US openu gde je stigao do finala 2019. Godine gde je posle velike borbe u pet setova izgubio od Rafaela Nadala, španskog teniskog asa.
Gledajući Danilov ples po betonu sve nagoveštava da će ruski teniser ponovo u finale, ali ovoga puta istorijsko.
Medvedev nikada nije bio bliže trofeju Grend slema, ali ukoliko Novak savlada naredna dva protivnika on će biti na pragu Kalendarskog grend slema.
Ukoliko dođe do tog duela, biće to istorijski meč koji će doneti ili prvi trofej Rusu ili 21. Srbinu.
Prethodne sezone Medvedev se spotako u polufinalu poslednjeg Grend slema u godini protiv Dominika Tima.
Ovoga puta imao je Rus i više sreće jer mu je protivnik Feliks Ože Alijasim, francuski teniser koji igra fantastično,ali za bar nivo ispod onoga što Danil pokazuje od početka turnira.
Igru Medvedeva mnogi teniski stručnjaci znaju grubo da nazovu „dosadnom“, međutim ono što ove sezone ruski as igra u Njujorku je atomski tenis koji je kilometrima daleko od dosadnog.
Novak Đoković i Mateo Beretini - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
SPORT
Italijani imaju „nešto“ za Đokovića: „Moglo bi da bude korisno“
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
SPORT
Tužan kraj bajke mladog asa: „Nisam mogao da izdržim“ /video/
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
SPORT
Moćni Rus juri finale sa Novakom!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala