- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Aca Seltik: Pazi šta pevaš! | Sputnjik intervju

Sputnjik intervju Aleksandar Petrović Aca Seltik
Pratite nas
Aleksandar D. Petrović, poznat i kao Aca Seltik, frontmen grupe „Orthodox Celts“, nedavno je sagradio „Kuću od pesama“, knjigu sazdanu od priča o poznatim pesmama iz sveta popa, roka, panka, kantrija... čiji su se autori obraćali nekome iz svoje bliže ili dalje porodice.
Od „Bitlsa“, „Stonsa“, Kleptona, Springstina, nezaobilaznih „Dablinersa“, pa do modernih autora poput Sampe, Stromaea, bendova „Mjuz“ ili „Kilersi“, Petrović gradi utočište od loše energije, hladnoće, od svega napolju što se dešava i štiti nas snagom muzike i reči, u čemu mu pomaže naša crtačka zvezda Aleksa Gajić, koji je ovu knjigu ilustrovao.
„Svi mi u sebi imamo unutrašnjeg oca, unutrašnju majku i unutrašnje dete. Naš unutrašnji otac nas štiti i vodi, majka nas neguje i stvara sigurno mesto, a posao deteta je da bude slobodno, da oseća i da sanja i mašta nesputano“, rekao je Entoni Hegarti. Tako je i pisac „Kuće od pesama“ ovom knjigom oživeo i oca, i majku, i dete u sebi i svima nama.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala