- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Više od 300 britanskih vojnika zatražilo medicinsku pomoć nakon testiranja novog tenka

© Foto : Richard Watt/MOD, OGL v1.0Oklopno vozilo „ejdžaks“ (Ajax)
Oklopno vozilo „ejdžaks“ (Ajax) - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
Pratite nas
Najmanje 310 britanskih vojnika zatražilo je medicinsku pomoć nakon testiranja novog vojnog oklopnog borbenog vozila „Ajaks“, koje se naziva i lakim tenkom, objavio je britanski ministar odbrane Džeremi Kvin.
Ministarstvo odbrane je pre nekoliko meseci objavilo da je 121 osoba zahtevala hitnu procenu sluha zbog nedavne izloženosti buci na „Ajaksu“. Međutim, sinoć je u pisanoj ministarskoj izjavi poslanika Džeremija Kvina, koji je odgovoran za vojnu opremu, otkriveno da je još 189 osoba identifikovano kao ugroženo.
Oštećenje sluha i problemi s mišićima i kičmom uzrokovani su bukom „Ajaksovog“ motora i njegovim vibracijama. Vozilo su već nekoliko godina mučili bezbednosni i tehnički problemi, piše „Dejli mejl“.
Ima problema sa gađanjem ciljeva tokom vožnje, čak i pri malim brzinama, i kretanjem unazad preko niskih prepreka.

„Vojska nastavlja da identifikuje i prati sluh osoblja izloženog buci na ’Ajaksu‘. Takođe je u procesu identifikacije bilo kakvih zdravstvenih efekata kod onih koji su bili izloženi vibracijama“, rekao je Kvin.

Ministar je takođe utvrdio da „nije moguće utvrditi realne vremenske okvire za uvođenje vozila „Ajaks“ u upotrebu, obećavši da Ministarstvo odbrane neće „prihvatiti vozilo koje nije spremno za svoju namenu“.
U isto vreme, Kvin je sugerisao da bi se testiranje „Ajaksa“ mogla nastaviti „uskoro“, ali da će umesto vojnika biti uključeno osoblje „Dženeral dajnamiksa“. Kompanija je ranije izabrana za proizvodnju 589 lakih tenkova „Ajaks“ za vojsku.
Oko 4,9 milijardi dolara već je potrošeno na program „Ajaks“, uveden 2014. godine, a trebalo bi da bude završen do 2024. godine.
Pograničnыe voйska KGB SSSR - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2021
KGB protiv CIA: Tajno oružje obaveštajnih službi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala