- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Večni život: Najbogatiji čovek sveta ulaže u kompaniju koja želi da zaustavi starenje

CC BY 2.0 / Flickr/Seattle City Council / Džef Bezos, osnivač Amazona
Džef Bezos, osnivač Amazona - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
Pratite nas
Jedan od najbogatijih ljudi na svetu, milijarder i osnivač Amazona Džef Bezos investirao je u „Altos labs“, startap kompaniju koja pokušava da nađe način za zaustavljanje procesa starenja.
Ta kompanija osnovana je ove godine i pokušava da provuče ugledne naučnike platama koje nudi, a one idu i do milion dolara. Takođe, kompanija obećava naučnicima da će moći da izvode sopstvena istraživanja o tome kako ćelije stare i kako taj proces može da se preokrene, objavio je „MIT teknolodži rivju“, časopis jednog od najprestižnijih američkih univerziteta MIT.
Među investitorima u toj kompaniji je i Džef Bezos, navodi taj časopis pozivajući se na izvore bliske „Altos labsu“, prenosi „Njujork post“, koji nije dobio odgovore na pitanja upućena „Bezos ekspedišnsu“, milijarderovoj kompaniji..
Bezos je trenutno „težak“ oko 201 milijardu dolara i najbogatiji je čovek sveta.
On je i ranije ulagao u slična istraživanja, a poznata je njegova investicija u kompaniju „Juniti bajoteknolodži“, koja takođe istražuje mogućnost sprečavanja starenja.
Bezos je napustio čelnu poziciju u „Amazonu“ u julu, rekavši prethodno da želi da se posveti dobrotvornom radu i „projektima za koje oseća strast“, kao što je njegova kompanija za put u svemir „Blu oridžin“.
Kompanija „Altos labs“ osnovana je u Delaveru i do sada je prikupila oko 270 miliona dolara investicija. Među investitorima je, prema navodima časopisa MIT-a, i Juri Milner, milijarder koji je stekao bogatstvo na investicijama u Fejsbuk i druge tehnološke kompanije.
Glava i osnovatelь internet-kompanii Amazon.com Džeff Bezos - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Zna li Bezos kako je na Zemlji – vlasnik Amazona leti u svemir a zaposleni mu rade po 14 sati dnevno
Džef Bezos svedoči pred Kongresom putem video-linka - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2021
Bezos se povlači sa čela "Amazona"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala