- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Puste želje Matsa Vilandera

© AFP 2023 / CHRISTOPHE SIMONMats Vilander – bivši prvi teniser sveta
Mats Vilander – bivši prvi teniser sveta - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
Pratite nas
Mats Vilander, proslavljeni švedski teniser, obrazložio je zašto ne bi voleo da Novak Đoković, ali ni Rodžer Federer i Rafael Nadal, ne osvoje nijedan Grend slem do kraja karijere.
Prethodnih dvadeset godina protekle su u dominaciji Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, najvećih tenisera koji su kročili na teren, te u 2021. godini sva trojica imaju po 20 Grend slemova.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
SPORT
Đoković atomskim tenisom srušio američki zid! /video/
Međutim, dok se Federer i Nadal muče sa povredama, Đokovića i dalje telo sjajno služi i ove godine ima šansu da postane prvi teniser u Open eri sa titulom sa sva četiri Grend slema u jednoj godini.
Ako Novak u Njujorku ne dođe do 21. Grend slema, gotovo je izvesno da će u nekom delu karijere osvojiti još nekoliko najvećih turnira, i to ne raduje Vilandera jer bi on voleo da kraj bude bajkovit – odnosno da svi završe sa po 20 Slemova.
„Voleo bih da sva trojica najvećih završe karijeru sa 20 grend slemova. Novak je dominirao u Australiji, Nadal je u Parizu, a Rodžer na Vimbldonu. Sva trojica izjednačeni, to bi bio perfektan kraj jedne ere. Takođe, voleo bih da vidim i neke nove šampione...“, rekao je Vilander za nemački „Berner Cajtung“.
Bivši svetski broj jedan govorio je o šansama srpskog tenisera da osvoji US open.
„Rekao bih da su njegove šanse 49,9% naprema 50,1%. Igrači koji su njegovi izazivači su vrlo dobri na betonu, što je velika razlika u odnosu na Vimbldon ili Rolan Garos. Novak će morati da trči i trči ako već ne može da nadjača rivala“, rekao je Vilander i dodao:
„To je ono što je impresivno u njegovoj igri, u kojoj deluje kao da ništa nije posebno. Samo udara lopticu čisto i konstantno. Kod Novaka vi znate šta će da uradi, ne plaše se teniseri da igraju protiv njega, ali on je sa druge neverovatan borac“.
Želje Vilandera su nerealne jer sport nije bajka, iako kreira bajkovite završnice, međutim, u ovom slučaju gotovo je sigurno da sva trojica neće imati po 20 titula, već će se neko izdvojiti – i velike su šanse da to bude Novak Đoković.
Ne, kuća Novaka Đokovića nije opljačkana
Detalj koji je mnogima promakao – Novak oduševio lepim gestom /video/
Amerikanci kriju skandal: Šta bi bilo da je to uradio Đoković? /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala