- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Osvetlali ste obraz“: Prijem kod Krivokapića za policajce zbog akcije na Cetinju /video, foto/

© Foto : Youtube/Vlada Crne Gore/PrintscreenPrijem kod Zdravka Krivokapića u vili Gorica za policajce povodom uspešne akcije na Cetinju tokom ustoličenja mitropolita Joanikija
Prijem kod Zdravka Krivokapića u vili Gorica za policajce povodom uspešne akcije na Cetinju tokom ustoličenja mitropolita Joanikija - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
Pratite nas
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić organizovao je prijem u Vili Gorica povodom „profesionalne akcije pripadnika policije na Cetinju 5. Septembra“, kojom je omogućeno da patrijarh Porfirije ustoliči mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.
Predsednik Vlade Crne Gore odao je priznanje pripadnicima bezbednosnog sektora i zahvalio se na požrtvovanosti i profesionalizmu koji su pokazali tokom protesta na Cetinju, kao i na tome što su uspeli da sačuvaju mir i omoguće ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, saopštila je crnogorska vlada.
„Vi ste osvetlali obraz Crnoj Gori. Vi ste svojim delovanjem pokazali da Crna Gora može da bude drugačija“, poručio je Krivokapić.
Premijer Krivokapić je poručio da će Vlada na narednoj sednici u znak zahvalnosti novčano nagraditi pripadnike MUP-a, koji su uspešno obavili svoje zadatke.
Danas se oglasio i mitropolit Joanikije koji je govorio o opstrukciji u vrhu policije.
„Nemam reči kakvi su bili premijer i ministri, posebno ministarka odbrane, koji su uz opstrukciju Uprave policije našli rešenje da se sve mirno obavi. Ta opstrukcija nam je pomogla da se potvrdi jedinstvo Crkve i naroda“, rekao je on.
Krivokapić je juče na konferenciji za novinare kritikovao rad policije u vezi sa ustoličenjem, a komentarišući medijska saznanja da će tražiti smenu ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprava policije Zorana Brđanina, najavio da će u narednih sedam dana u komandom delu biti ispitan svaki čin pojedinca „te da niko neće biti pošteđen“.
On je večeras potvrdio da će „u narednim danima biti analiziran svaki aspekt realizacije pomenute akcije i u skladu sa tim opredeljeni naredni potezi Vlade u cilju jačanja pouzdanosti i efikasnosti bezbednosnog sektora“.
Na pitanje ko je komandovao dešavanjima na Cetinju on ili direktor Uprave policije Zoran Brđanin, Krivokapić je odgovorio:
„Prelomni trenutak se desio u 4.20 sati ujutro kada sam rekao idem, ne interesuje me ko će da me štiti. Moj život ne vredi ni pare ako Crna Gora bude uvedena u građanski rat. Rekao sam ja idem u helikopter, idem na Cetinje i biću sa patrijarhom i mitropolitom. Tek tada je deo Uprave policije ili pošteno rečeno jedinstveno se pokazalo delovanje komandnog sistema, krenuo komandni proces koji je trajao negde do 11 časova ujutro. Tada je komandi sistem prepušten profesionalcima. Ko treba da bude komandant onaj ko je profesionalac. Do tada nije postojao nijedan scenario koji je obećavao bilo kakvu nadu da se može nešto promeniti“, rekao je Krivokapić.
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2021
REGION
Krivokapić obelodanio: U 4.20 ujutro sam rekao - ja idem sa patrijarhom i mitropolitom na Cetinje
Mitropolit Joanikije u cetinjskom manastiru - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
REGION
Mitropolit otkriva šta se dešavalo u noći uoči ustoličenja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala