- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Poslanica DPS-a privedena na granici sa Srbijom

© AP Photo / Darko VojinovicTabla Republika Srbija
Tabla Republika Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
Pratite nas
Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Dragica Sekulić saopštila je da je privedena sinoć na graničnom prelazu Špiljani i da je protiv nje podneta krivična prijava jer je srpska policija u njenom prtljagu pronašla šest tableta bromazepama.
Sekulićeva je na Tviteru napisala da je na granici ciljano zadržana i kontrolisana.
„Juče sam iznenada otputovala za Srbiju na sahranu svojoj babi, spremna da ću na granici biti i zadržana i pretresena. Ipak, razlog zbog kojeg sam se uputila mi je bio mnogo važniji. Na granici sam ciljano zadržana i kontrolisana iako sam graničnog policajca uredno informisala o razlogu putovanja. Prilikom detaljnog pretresa policajac je pažljivo pretresao i neseser sa lekovima i u istom pronašao tablu u kojoj je bilo šest (6) tableta bromazepama od 3 miligrama“, napisala je ona.
Dodaje i da su kod njenog supruga pronašli dve table sa 24 tablete.
„Sve ukupno nas dvoje smo imali manje od jedne kutije tableta. Naknadnim uvidom u propise saznali smo da je dozvoljeno uneti jednu kutiju, po osobi, bez medicinske dokumentacije. To 'otkriće' je bio razlog zbog kojeg smo moj nevenčani suprug i ja dodatno zadržani na graničnom prelazu dva sata, a zatim u pratnji policije sprovedeni u policijsku stanicu Tutin gde smo još tri sata davali pisanu izjavu i informacije vezano za psiho-aktivne supstance koje posedujemo“, navodi poslanica DPS-a.
Ona je na Tviteru podelila potvrde o privremeno oduzetim predmetima.
„Nakon tri sata u policijskoj stanici 'učinili' su nam i pustili nas da se branimo sa slobode zbog posedovanja psiho-aktivnih supstanci, a protiv nas su pokrenute krivične prijave. Mi se porodično zahvaljujemo državnim organima Republike Srbije na brizi o našem zdravlju i lošim navikama karakterističnim za nas uživaoce psiho-aktivnih supstanci. Sa svojim advokatom ćemo sprovesti sve ono što je u našoj moći“, saopštila je Sekulićeva, prenosi RTCG.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala