- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Najnoviji ruski kompleks „Kasatka“ - najbolji tragač u vazduhu

© press-služba OAK / Uđi u bazu fotografijaPrvi let najnovijeg ruskog lakog vojnog transportnog aviona Il-112V
Prvi let najnovijeg ruskog lakog vojnog transportnog aviona Il-112V - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
Pratite nas
Najnoviji kompleks za potragu i gađanje „Kasatka“ već je instaliran na avionima Ministarstva odbrane Rusije, saopštio je izvršni direktor naučno-proizvodnog preduzeća „Radar mms“ Ivan Ancev.

„Saradnja sa Ministarstvom odbrane kao kupcem je i ranijih godina bila aktuelna i već su prvi elementi sistema instalirani na avionima Ministarstva odbrane Rusije“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, kompleks „Kasatka“ se koristi i u civilnoj sferi - na bespilotnim letelicama za geološka istraživanja, za isporuku tereta i monitoring zemljine površine. Kako navodi Ancev njegov kvalitet su potvrdile velike kompanije za geološka istraživanja i Sektor za vanredne situacije Rusije“, navodi Ancev.

Kompleks „Kasatka“ radi pomoću višefunkcionalnog informativno-upravljačkog sistema, predviđen je za otkrivanje podvodnih i nadzemnih objekata, za gađanje, traženje i spasavanje, ekološki monitoring i osmatranje priobalnog područja.

Na avio-salonu MAKS-2021 Ancev je saopštio da je kompleks dobio i sisteme veštačke inteligencije. Prema njegovim rečima, kompleks „Kasatka“ je proizveden na principu otvorene arhitekture, modularnih konstrukcija i kompatibilan je sa mnogim sistemima.
VOJSKA I NAORUŽANJE
Rusija testira podvodne dronove za praćenje podmornica
Sve o Rusiji pročitajte ovde.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala