- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Može ekskurzija, ali… Ministarstvo poslalo dopis školama

© SputnikĐaci u Prvoj beogradskoj gimnaziji
Đaci u Prvoj beogradskoj gimnaziji - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
Pratite nas
Ministarstvo prosvete uputilo je dopis osnovnim i srednjim školama o održavanju ekskurzija i nastava u prirodi.
U njemu se navodi da se te aktivnosti mogu održati samo u slučaju da su škola koja organizuje putovanje i sredina u kojoj se putuje u zelenoj zoni, rečeno je danas Tanjugu u tom Ministarstvu.
Potrebno je da se direktori škola obrate nadležnim zavodima za javno zdravlje neposredno pred put, a najranije sedam dana i provere da škola i lokacija nastave u prirodi, izleta ili ekskurzije nisu u crvenoj zoni.
Direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović kaže za Tanjug da ta škola ne planira izvođenje ekskurzija ili izleta, jer se zgrada rekonstruiše. S druge strane, direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Katić kaže da još nije doneta odluka da li će učenici i nastavnici te škole ići na ekskurziju i ističe da najveće interesovanje vlada među maturantima.
"O svemu obaveštavamo Ministarstvo, nismo još odlučili, ali maturanti su vrlo zainteresovani", rekla je Katić za Tanjug.
U Osnovnoj školi "Stevan Sinđelić" navode da trenutna epidemiološka situacija ne dozvoljava izvođenje rekreativnih nastava i izleta.
"Nećemo izvoditi decu, smatramo da je nestabilna situacija. Nismo ni prošle godine, mislim da je to roditeljima jasno", naglasila je za Tanjug direktorka škole Biljana Nešković.
U školi "Svetozar Marković" razmišlja se o izvođenju rekreativne nastave u Goč i Kraljevo, koja bi, ukoliko se roditelji saglase, trebalo da se održi sredinom septembra. Kako kaže direktorka škole Ivana Orolicki, to je nerealizovan put još iz 2019. godine, dok se na proleće, kaže, planira još jedan, ukoliko bude bilo interesovanja i dozvoli epidemiološka situacija.
"Raspisaćemo javnu nabavku i pratićemo situaciju", poručila je Orolicki za Tanjug.
Dopis u škole stigao je juče, nakon što se na nedavno održanoj rekreativnoj nastavi na Divčibarama kovidom zarazilo oko 20 đaka i dvoje učitelja iz Osnovne škole "Milan Rakić" na Novom Beogradu.
U Ministarstvu kažu da se situacija prati na dnevnom nivou i da će se u slučaju pogoršanja situacije, doneti odgovarajuća odluka.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala