- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milačić Abazoviću: Pitajte premijera zašto je akcija uspela

© Foto : Vlado Pavicevic, Prava Crna Gora /ustupljeno Sputnjiku/Marko Milačić i Zdravko Krivokapić
Marko Milačić i Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
Pratite nas
Nezavisni poslanik i predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić ne slaže se sa tvrdnjom potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, da bi on bio jedini koji bi izašao pred javnost da se patrijarhu Porfiriju nešto dogodilo u Crnoj Gori, i uputio ga da pita premijera Zdravka Krivokapića zašto je akcija uspela.
Milačićevo obraćanje Abazoviću prenosimo u celosti:
„Potpredsednik Vlade Dritan Abazović izjavio je „sve bih pitao ko bi izašao pred javnost i građane da se nešto desilo patrijarhu SPC, ja vam kažem da ne bi izašao niko osim mene“. Takođe, Abazović je rekao da nije bilo slučajeva otkazivanja poslušnosti u sektoru bezbednosti, već da je bilo slučajeva određenog emotivnog kolebanja kod pojedinih ljudi.
Potpredsedniče Vlade, stvar je previše ozbiljna da se ne bi čula puna istina. Kažete da biste Vi bili jedini koji bi izašli pred javnost i građane da se nešto desilo patrijarhu, tokom ustoličenja. A ja Vama kažem, iako Vi to lično znate, da bi jedini - ako već govorimo u tim kategorijama, koji bi tako nešto, kada već to pominjete - to bio onaj koji je jedini potpuno i bespogovorno to veče preuzeo punu odgovornost za celu istorijsku akciju, koju je i celo vreme zagovarao, i naložio, i kojom je rukovodio, a to je premijer Zdravko Krivokapić.
Dobro znate da je ta njegova odlučnost išla dotle da je onima koji su se, kako ste rekli, „emotivno kolebali“, a pred svima nama, pa i pred Vama, tražio da ako treba i svojim imenom i prezimenom potpiše da na sebe lično preuzima potpunu odgovornost za celu akciju koju je zahtevao.
Gospodine Abazoviću, sektor bezbednosti nije, kako ste rekli, funkcionisao besprekorno, nego je to veče, veče ogromnog državnog rizika kada je država bila suočena sa pučem, bio u rasulu, sve dok premijer lično nije svojom odlučnošću i celonoćnom upornošću uspostavio red i obezbedio striktno poštovanje obavezujućih odluka Veća za nacionalnu bezbednost.
Gospodine Abazoviću, to što Vi nazivate „emotivnim kolebanjem“, da nije bilo onakvog delovanja premijera lično, ovu zemlju bi koštalo ljudskih života i dalekosežnijih teških posledica po nacionalnu bezbednost.
Gospodine Abazoviću, da li je „emotivno kolebanje“ striktno odbijanje pojedinih da ispune ono na šta su obavezni? Da li je „emotivno kolebanje“, ili opasno anti-državno delovanje, kada zbog nečijeg odbijanja akcija kasni više sati, a sa svakim satom kašnjenja se povećava rizik? Da li je „emotivno kolebanje“ kada se daju određene netačne informacije? Da li je „emotivno kolebanje“ kada neko neće da zaštiti Ustav? Da li je „emotivno kolebanje“ kada neko neće da zaštiti prava vernika i jedne verske zajednice? Da li je „emotivno kolebanje“ kada neko neće da zaštiti Crnu Goru? Da li je „emotivno kolebanje“ kada neko vrši opstrukcije?
Pitaćete me, gospodine Abazoviću, pa kako je onda sve ipak uspešno izvedeno. Odgovoriću Vam onako kako je jedino, u ovom trenutku, moguće: Pitajte premijera“.
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2021
REGION
Krivokapić obelodanio: U 4.20 ujutro sam rekao - ja idem sa patrijarhom i mitropolitom na Cetinje
Patrijarh Porfirije stigao u Podgoricu - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
REGION
Abazović: Ko bi izašao pred javnost da se patrijarhu Porfiriju nešto desilo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala