- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

FSB Rusije: Ukrajinska obaveštajna služba organizovala eksploziju na krimskom gasovodu

© FSB RF / Uđi u bazu fotografijaFSB Rusije
FSB Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
Pratite nas
Ukrajinska obaveštajna služba organizovala je sabotažu na gasovodu na Krimu koja se dogodila 23. avgusta ove godine, saopštila je pres-služba Federalne službe bezbednosti Rusije.
„Utvrđeno je da je sabotažu organizovala teritorijalna jedinica Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine u gradu Hersonu – takozvana operativna služba 'Tavrija' uz učešće 'Medžlis krimsko-tatarskog naroda' (ekstremistička organizacija zabranjena u Rusiji)“, navodi se u saopštenju.
Kako je precizirano, 4. septembra ove godine pripadnici FSB Rusije uhapsili su stanovnike Krima – posrednika, zamenika predsednika „Medžlisa“ Narimana Dželalova i direktne izvršioce sabotaže Asa i Aziza Ahmetova.
Dodaje se da je po nalogu jednog od lidera zabranjene organizacije „Medžlis“ u junu izvršioci putovali u Ukrajinu gde su ih obučavali za rad sa eksplozivima. Ukrajinska vojna obaveštajna služba obećala im je oko 2.000 dolara za obavljenu sabotažu. Eksploziv je u junu dostavljen na Krim.
Ranije je pres-služba Ministarstva unutrašnjih poslova na Krimu saopštila da su nepoznate osobe 23. avgusta oštetile gasovod u brdskom delu regiona, odakle se snabdevaju sela Perevalno, kao i vojna jedinica. Šteta je popravljena i gasovod je ponovo počeo sa radom narednog dana. Juče je sud uhapsio četvoro osumnjičenih za sabotažu na gasovodu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala