- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Evropska komisija zahteva da se uvedu sankcije protiv Poljske

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastave Evropske unije ispred sedišta Evropske komisije u Briselu
Zastave Evropske unije ispred sedišta Evropske komisije u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
Pratite nas
Evropska komisija obratila se Sudu Evropske unije, zahtevajući da uvede sankcije Poljskoj, saopštio je evropski komesar za pravna pitanja Didije Rejnders.

„Danas Evropska komisija prosleđuje Sudu Evropske unije slučaj protiv Poljske. Pozivamo da se uvedu finansijske sankcije zbog nepoštovanja privremenih mera i nepotpunog izvršenja sudske odluke, donete 15. jula“, napisao je evropski komesar na Tviteru, dodajući da je „njegova obaveza da osigura nezavisnost evropskih sudija“.

Prema podacima Evropske komisije, sud će odrediti visinu novčane kazne koja može biti određena Poljskoj.
„Odluka Evropske komisije povezana je sa postupcima poljskih vlasti koje nastavljaju da podrivaju nezavisnost poljskog pravosudnog sistema“, istakao je predstavnik Evropske komisije Adalbert Jans.
U julu je Sud EU zahtevao da disciplinski organ Vrhovnog suda Poljske odmah prekine sa radom. Evropska komisija smatra da rad tog organa, koji je ovlašćen da donosi odluke o profesionalnom radu sudija, ugrožava njihovu nepristrasnost.
Evropska komisija smatra da Poljska nije u potpunosti ispunila tražene uslove, te da postupci poljskih vlasti stvaraju uslove za politički pritisak na pravosudni sistem.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala