- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Beogradski zoološki vrt postao bogatiji za još jednu prinovu – bebu nilskog konja /foto, video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićPrinova u Beo Zoo Vrtu - beba nilskog konja
Prinova u Beo Zoo Vrtu - beba nilskog konja - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
Pratite nas
Beogradski „Vrt dobre nade“ postao je bogatiji za još jednog stanovnika. Par nilskih konja je dobio prinovu, bebu tešku više od 50 kilograma, ali se još uvek ne zna da li je dečak ili devojčica.
Beba nilskog konja je, po rečima biologa Kristijana Ovarija, došla na svet pre dve sedmice i za zaposlene nije predstavljala iznenađenje, a veterinari su budno pratili celu trudnoću i porođaj.
„Dolazak na svet bebe niskog konja nije nam predstavljalo iznenađenje, ali nas je prijatno iznenadilo to da je sve proteklo u najboljem redu, bez ikakvog incidenta. Mi smo odmah posle porođaja preventivno odvojili tatu. Obzirom da odrasli mužjak teži više od 1.500 kilograma, a ženka oko 1.300, mladunče je u odnosu na njih kako kažu 'šaka ničega' i njegova bezbednost nam je na prvom mestu“, objašnjava biolog Ovari.
Kad smo već kod bezbednosti bebe, ponosna mama Julka se vrlo zaštitnički odnosi prema mladunčetu ne dopuštajući nikome da mu priđe, pa je stoga pol mališana još uvek nepoznat.
„Ispočetka ga je skrivala od svih, jer su bebe jako ranjive, ali kako vreme prolazi, sve više vremena provodi izvan vode, na radost posetilaca. Mladunče većinu vremena drema na maminom nosu, pribijeno uz zid bazena, čime ga štiti da ne sklizne u dubinu, pošto su nilski konji neplivači“.
© Sputnik / Lola ĐorđevićPonosna mama Julka se vrlo zaštitnički odnosi prema mladunčetu ne dopuštajući nikome da mu priđe
Prinova u Beo Zoo Vrtu - beba nilskog konja - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
Ponosna mama Julka se vrlo zaštitnički odnosi prema mladunčetu ne dopuštajući nikome da mu priđe
On naglašava da su nilski konji, iako deluju kao dobroćudna stvorenja, zapravo vrlo agresivne i opasne životinje koje godišnje ubiju više ljudi nego što to urade tigrovi u Indiji, ili ajkule u okeanima.
Međutim, gledajući „slatki „prizor mame i bebe kako uživaju na septembarskom suncu, teško nam je da poverujemo u to.
© Sputnik / Lola ĐorđevićPrinova u Beo Zoo Vrtu - beba nilskog konja
Prinova u Beo Zoo Vrtu - beba nilskog konja - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2021
Prinova u Beo Zoo Vrtu - beba nilskog konja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala