- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

URA odgovorila Demokratama: Kad završite šminkanje Skupštine, čekamo da izvadite glavu iz peska

© Sputnik / Nebojša PopovićAleksa Bečić, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović
Aleksa Bečić, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2021
Pratite nas
Građanski pokret URA odgovorio je Demokratama na prozivke u vezi sa donošenjem Zakona o slobodi veroispovesti i ustoličenjem mitropolita Joanikija.
„Da je Tužilački savet i u julu bio prioritetniji od šminkanja zgrade Skupštine, Crna Gora bi imala još značajnije rezultate, a do jučerašnjih dešavanja na Cetinju ne bi ni došlo. Učinićemo sve da kolege iz Demokrata ne opterećujemo teškim temama, zbog kojih konstantno zabijaju glavu u pesak, kako bi do 27. septembra pristiglo što više konstruktivnih predloga za izbor novog logotipa Skupštine, šta je od esencijalne važnosti za zatvaranje poglavlja 23 i 24”, poručio je danas generalni sekretar URE Mileta Radovanić Demokratama, prenosi Aktuelno.
„Umesto da se bavimo tumačenjem prikrivenih otrovnih strelica i neistinitih konstrukcija, koje nam upućuju kolege kojih magično nikada nema kada se bilo šta kompleksno dešava u Crnoj Gori, imamo pametnijeg posla, kako bi sačuvali građanski mir i Ustav Crne Gore“, stoji u odgovoru Radovanića.
Radovanić na kraju poziva kolege iz parlamentarne većine da „u što kraćem roku zakažu sednicu i kompletiraju izbor novog Tužilačkog saveta“, kako bi Crna Gora, smatra on, konačno dobila nekompromitovane i profesionalne tužioce, a ne „zavisila od samovolje Milivoja Katnića i sličnih partijskih tužilaca“.
Podsetimo, Demokrate Alekse Bečića optužile su danas URA za odgovornost u vezi sa „dva ključna datuma u poslednjih godinu dana“.
Prvi je 28. decembar, kada je, kako navode Demokrate, „odluka poslanika URA da ne glasa za Zakon o slobodi veroispovesti, već da podnese ostavku, izazvala krizu“.
Drugi su dešavanja na Cetinju u vezi sa ustoličenjem mitropolita Joanikija, a Demokrate su navele da je „Glavni odbor URA doneo odluku da se ustoličenje ne obavi na Cetinju“.
Aleksa Bečić - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2021
REGION
Bečić: „Evo šta se dešavalo 4. septembra“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala