- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski patrijarh: Srpski patrijarh pokazao „neustrašivost i odlučnost“ na Cetinju

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaRuski patrijarh Kiril
Ruski patrijarh Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2021
Pratite nas
Ruska pravoslavna crkva je sa zabrinutošću pratila događaje u Crnoj Gori, moleći se za mir u toj zemlji, saopštio je patrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril.
Prema rečima poglavara Ruske crkve, postupak srpskog patrijarha koji je, uprkos spoljnim pritiscima i pretnjama, ustoličio mitropolita Joanikija na istorijski i slavni presto na Cetinju, pokazao je njegovu „neustrašivost i odlučnost“.
„Sada ste Vi, kao i Njegova svetost, na delu pokazali odanost Hristovoj reči: Dobri Pastir polaže svoj život za stado“, napisao je patrijarh u čestitki upućenoj mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju.
Poglavar Ruske pravoslavne crkve je podsetio da je tokom viševekovne istorije Pravoslavna crkva u Crnoj Gori prošla kroz mnoga iskušenja. Međutim, u najtežim okolnostima ratova, verskih sukoba i surovih progona, pravoslavna crkva u Crnoj Gori je očuvala čvrstinu i čistotu vere.
„Siguran sam da ćete na prestolu vaših slavnih i svetih prethodnika biti njihov dostojni naslednik, snažna luča pastvi, koja je zajedno sa vama pokazala postojanost u odbrani otačkih svetinja, pravoslavne vere i kanonskog crkvenog ustrojstva“, naglasio je patrijarh Kiril.
Na kraju, patrijarh je poželeo Joanikiju božju pomoć tokom služenja, snažnu duhovnu i fizičku snagu, a celoj njegovoj pastvi mir i radost u Isusu Hristu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala