- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Od helikoptera do prestola Svetog Petra Cetinjskog – Mitropolija objavila kompletan video ustoličenja

© Foto : Skrinšot Jutjub/Skrinšot Mitropolija crnogorsko-primorskaUstoličenje mitropolita Joanikija u cetinjskom manastiru
Ustoličenje mitropolita Joanikija u cetinjskom manastiru - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2021
Pratite nas
Mitropolija crnogorsko-primorska objavila je kompletan video snimak ceremonije ustoličenja mitropolita Joanikija u cetinjskom manastiru.
Na snimku koji traje dva sata zabeleženo je šta se sve dešavalo od trenutka kada su patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije helikopterom sleteli na posed manastira, pa sve do samog trenutka kada je mitropolit ustoličen.
Takođe, na snimku se može videti i kako se patrijarh i mitropolit okruženi specijalnim jedinicama policije probijaju do manastira.
Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ustoličen je juče na Cetinju uprkos napetoj atmosferi, incidentima i sukobima u tom gradu. U ranim jutarnjim satima izbili su sukobi demonstranata sa policijom. Suzavac je bačen više puta, a bačene su i šok bombe.
Nakon što je ustoličen u manastiru, mitropolit Joanikije se zajedno sa patrijarhom Porfirijem, takođe, helikopterom vratio u Podgoricu, gde je održan svečani ručak.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala