- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Neredi na Cetinju veštački izazvani, mnogi će morati da polože račune

© Sputnik / Dejan SimićProbijene barikade ispred Cetinja
Probijene barikade ispred Cetinja - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2021
Pratite nas
Neredi na Cetinju pred ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija nisu odraz verskih podela u Crnoj Gori, već veštački izazvani sukobi sa pristalicama jedne političke partije koja još uvek ne može da se pomiri sa činjenicom da je izgubila vlast, kaže stručnjak za bezbednost iz Podgorice Vladan Pavićević.
Događaji na Cetinju, smatra Pavićević, bili su pokušaj državnog udara, a crkva je DPS-u i glavnom inspiratoru događaja Milu Đukanoviću samo poslužila u političke svrhe.
Očekivano je da se u narednom periodu preispitaju postupci svih učesnika, posebno Đukanovića i njegovog savetnika, već uhapšenog Veselina Veljovića, kaže Pavićević za Sputnjik.
Crnogorski predsednik Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2021
REGION
Sramno obraćanje Mila Đukanovića - samo nije rekao zašto je patrijarh morao helikopterom na Cetinje
Prema njegovim rečima, država i bezbednosni sistem Crne Gore pokazali su snagu, pri tome ne koristeći sva raspoloživa i zakonom dozvoljena sredstva u odbrani ustavnog poretka države.
Tezi da se radilo o pokušaju državnog udara u prilog idu i slike na kojima se videlo da su pojedinci na Cetinju, koji nisu pripadnici policije, bili opremljeni i gas maskama. Oni će, prema Pavićevićevim rečima, u narednom periodu morati da daju odgovore nadležnim organima ko ih je opremio gas maskama, kao i sa kojom su se namerom nalazili u crnogorskoj prestonici.
Odgovore na mnoga pitanja trebalo bi da da i Milo Đukanović, pogotovo nakon izjave u kojoj je dolazak patrijarha i mitropolita Joanikija uporedio sa „helikopterskim desantom“.
„Ova izjava je izjava jednog očajnika, čoveka koji funkcioniše i bitiše u totalnom haosu. Odgovarajuće službe baviće se njim u narednom periodu“, zaključuje Pavićević.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala