- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nemački ambasador u Kini umro posle dve nedelje na dužnosti

© REUTERS / CARLOS GARCIA RAWLINSNemačka ambasada u Kini
Nemačka ambasada u Kini - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2021
Pratite nas
Nemački ambasador u Kini Jan Heker umro je samo dve nedelje nakon stupanja na dužnost, saopštilo je danas nemačko Ministarstvo spoljnih poslova.
Heker (54) koji je prethodno bio savetnik kancelarke Angele Merkel, preuzeo je dužnost u ambasadi u glavnom gradu Kine 24. avgusta.Uzrok njegove smrti nije objavljen, prenosi Rojters.
„Sa dubokom tugom i iznenađenjem smo primili vest o iznenadnoj smrti nemačkog ambasadora u Kini“, navodi se u saopštenju nemačkog ministarstva, prenosi Tanjug.
Heker je u petak u svom domu bio domaćin događaja posvećenog nemačkom umetniku Jozefu Bojsu, a, prema rečima jednog od gostiju, izgledao je „srećno i zdravo“.
Uzrok njegove smrti nije objavljen.

Vučić: Odlaskom Hekera Srbija izgubila izuzetnog prijatelja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ga veoma potresla vest o smrti nemačkog ambasadora u Kini Jana Hakera.
„Sa velikom tugom primio sam vest o smrti Jana Hekera, nemačkog ambasadora u Kini. Njegovo znanje i razumevanje regiona obeležili su odnose između naše dve zemlje“, napisao je Vučić na svom Tviter nalogu.
On je poručio da je Nemačka izgubila velikog diplomatu, a Srbija izuzetnog prijatelja. Nemački ambasador u Kini Jan Heker umro je, dve nedelje nakon stupanja na dužnost, saopštilo je danas nemačko Ministarstvo spoljnih poslova.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala