- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Upoznajte momke koji dolazi posle „velike trojke“

© AP Photo / Seth WenigŠpanski teniser Karlos Alkaras
Španski teniser Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2021
Pratite nas
U osmini finala US opena ove sezone našla su se četvorica tenisera ispod 22 godine što je pokazatelj da se teniski poredak polako menja.
Pored Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta, jedan od većih favorita za osvajanje US opena bio je Stefanos Cicipas, najuspešniji grčki teniser svih vremena. Međutim, tinejdžer iz Španije je stupio na scenu i preokrenuo tok turnira.
Karlos Alkaras, 18-godišnjak iz mesta El Palmar odigrao je do sada najvažniji meč u karijeri i pobedio Cicipasa, a time dao motivaciju svojim vršnjacima da i oni naprave iznenađenja.
Za sebe kaže da njegov stil igre podseća na tenis Rodžera Federera, a mnoge asocira i na Rafaela Nadala.
Alkaras se nije zaustavio posle pobede nad Cicipasom, te je u osmini finala eliminisao Petera Gojvčika i tako je postao najmlađi teniser u istoriji US opena koji je obezbedio plasman među osam najboljih.
Insipirasni Alkarasom, na teren su izašli i Feliks Ože Alijasim, Janik Siner i Dženson Bruksbi.
Najveći podvig napravio je Španac jer je sa smao 18 godina srušio igrača koji je treći na svetu, ali ipak ozbiljne duele odigrali su i momci rođeni 2000. Godine.
Alijasim je za plasman u osminu finala pobedio Roberta Bautistu Aguta, da bi onda Siner odigrao epski meč.
Italijan je tenisku publiku navikao na velike borbe protiv iskusnijih igrača, ali, sada je u svoju riznicu upisao meč protiv Gaela Monfisa u trajanju od skoro četiri sata.
Janik je poveo sa 2:0 u setovima, da bi Francuz došao do izjednačenja, a onda je usledila prava borba za opstanak.
Tu je Siner već pokazao da je iako jako mlad već dorastao velikim mečevima. Često mlađa ekipa tenisera ima problem da nakon jedne pobede i trenutka sjaja održi isti ritam.
Siner je protiv Monfisa dokazao da je prošao fazu razvoja i da sada ozbiljno može da parira i bolje rangiranim igračima.
Kada se italijasnko čudo pojavilo, teniski stručnjaci bili su složni – ovo je mladi Novak Đoković.
Još jedan učesnik osmine finala rođen je 2000. godine. Amerikanac Dženson Bruksbi dobio je specijalnu pozivnicu organizatora US opena, a posle meča sa Aslanom Karacevom definitvno je opravdao.
Karacev, rusko tajno oružje koji je ekslodirao ove sezone, ipak nije upotrebio svoje neverovatne veštine protiv fantastičnog Amerikanca.
Bruksbi je ranije pokazao da dobro „pliva“ u mečevima sa daleko poznatijim teniskim imenima, ali protiv Rusa je teško moglo da se kaže da je favorit.
Naredni protiv mladom Amerikancu je najbolji teniser sveta Novak Đoković, a taj meč igra se u noći između ponedeljka i utorka, te ostanite uz Sputnjik jer ćemo meč prenositi u lajvu.
Trojica tenisera od pomenute četvorice već su nastupala u osmini finala i samo je Siner ispao od Aleksandra Zvereva, dok su Ože-Alijasim i Alkaras uspešno preskočili prepreke u vidu Frensisa Tijafoa i Petera Gojvičika.
Sada je red na poslednjeg – Bruksbija – ali on ima i najmanje šanse jer se sastaje sa najboljim teniserom sveta.
Bilo kako bilo, ovaj US open pokazao je da na najveću tenisku pozornicu dolaze neka nova lica i dobro je što je tako jer tenisu fale nova lica.
Novak Đoković i Aslan Karacev - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2021
SPORT
Šapovalov doživeo debakl, a „rusko tajno oružje“ palo pred Amerikancem
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2021
SPORT
Amerika sada zna šta znači urlik vuka sa Kopaonika /foto, video/
Danil Medvedev i Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2021
SPORT
Medvedev ne želi da učestvuje u hajci: „On verovatno neće ni čuti šta ja kažem“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala