- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Puč „zarobio“ fudbalera Partizana, a legenda svedoči: „Rafali – po ceo dan!“ /video/

© AFP 2023 / CELLOU BINANIPuč u Gvineji
Puč u Gvineji - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2021
Pratite nas
Puč u Gvineji zatekao je fudbalere te države i Maroka u nezavidnoj situaciji i doveo praktično do stanja zarobljenosti. Igrač beogradskog Partizana Sejduba Suma ne može da napusti matičnu državu, dok je selektor Maroka Vahid Halihodžić izjavio da je čuo rafale.
Državni udar je izvela grupa pripadnika specijalnih vojnih snaga, uhapsili su predsednika Gvineje Alfu Kondea i preuzeli vlast.
Vojni izvor je rekao da je jedini most koji povezuje kopno sa naseljem u kome se nalazi većina ministarstava i predsednička palata zatvoren i da ga čuvaju naoružani ljudi.
Meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Gvineje i Maroka je trebalo da bude odigran u ponedeljak od 18.00 na stadionu u Konakriju, ali do toga neće doći zbog opsadnog stanja u državi.
Takve okolnosti su zatekle Sejdubu Sumu, koji je ostao zatvoren u hotelu zajedno sa saigračima.
„Klub je u kontaktu sa Sumom i on je na sigurnom. Nalazi se u hotelu sa svojom nacionalnom selekcijom, ali za sada ne zna kada će se vratiti u Beograd, jer je avio-saobraćaj obustavljen. Niko ne može da uđe ni izađe iz zemlje. Svakako ćemo biti u stalnom kontaktu sa njim“, poručili su iz Partizana.
Sumina ekipa je trebalo da se sastane sa timom na čijem čelu je legendarni trener Vahid Halilodžić, koji je preneo svoje utiske.
„Po ceo dan slušamo rafale, video sam vojnike koji trče po ulicama“, naveo je Halihodžić.
Povodom dešavanja se oglasila i FIFA, navodeći da je utakmica zvanično odložena i da će naknadni termin, kao i datum odigravanja, biti objavljen naknadno.
Policija u Gvineji  - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2021
SVET
Državni udar u Gvineji, uhapšen predsednik
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala