- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šta stoji iza upada policije i kako je fešta doživela propast /foto, video/

© AP Photo / Andre PennerPrekid utakmice Brazil - Argentina
Prekid utakmice Brazil - Argentina - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2021
Pratite nas
Možda se mislilo da se u sportu videlo sve, ali granice su ponovo pomerene i to u duelu Brazila i Argentine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koji su brazilske vlasti prekinule praktično „jureći“ fudbalere Argentine po terenu – zbog navodnog kršenja protokola o suzbijanju širenja virusa korona.
Dešavalo se da fudbalske utakmice prekinu navijači, sukobi, tuče, povrede, nevreme, ali nikada „invazija“ službenih lica na teren.
Čini se da je sve moglo da se reši i ranije, ali Argentinci nisu imali nikakve informacije o tome da su četvorica njihovih članova „sumnjivi“, odnosno da im prete karantin i deportacija.
„Mi smo ovde već tri dana, niko nam ništa o ovome nije rekao“, ljutito je odbrusio Lionel Mesi, kapiten reprezentacije Argentine.
Problem je nastao pošto su Emilijano Buendija, Emilijano Martines, Đovani Lo Selso i Kristijan Romero, navodno, prekršili kovid-protokol pošto su stigli u Brazil, a prethodne dve nedelje su proveli u Engleskoj.
Kako i ne bi, oni nastupaju u Premijer ligi, ali nisu imali nikakvu informaciju o tome da im je dolazak u Brazil onemogućen – sasvim regularno su ušli u tu državu, čak su boravili u hotelu u kom je bilo pripadnika brazilskih vlasti.
Niko ih nije zaustavio, sve dok se nije stiglo na teren, pred velika svetla i dvadesetak kamera.
Argentinci su otišli u svlačionicu, povukli su se i Brazilci, ali se na teren potom vratila samo ekipa domaćina, da bi u razgovoru sa Mesijem Argentina dobila informaciju da utakmica neće biti odigrana.

Šta je bio problem?

Kvartet igrača iz Premijer lige je po dolasku u Brazil prijavio da je boravio u Karakasu, gde se igralo protiv Venecuele, ali ne i u Engleskoj, koja je na crvenoj listi i za pridošlice u Brazil je obavezan dvonedeljni karantin.
Tako su bar objasnili brazilski zvaničnici, što je potpuno neverovatno obrazloženje jer da je iko pogledao putne isprave fudbalera bilo bi jasno gde su bili i koliko su vremena proveli na kojoj lokaciji.
„Smatramo da je takva situacija ozbiljan zdravstveni rizik i zatražili smo od lokalnih zdravstvenih vlasti da sprovedu momentalni karantin za fudbalere, da bude prekinuta svaka njihova aktivnost i da se spreči njihov ostanak na teritoriji Brazila“, navedeno je u saopštenju zvaničnika.
Potpuno skandalozno deluje snimak na kom se vidi kako je jedan zvaničnik ušao u gotovo fizički sukob sa fudbalerima Argentine.
Javnosti se obratio selektor Argentine Lionel Skaloni.
„Veoma sam tužan. To nije bio način. Ovo je trebalo da bude zabava za sve, da se uživa u igri najboljih fudbalera sveta. Niko nam ništa nije rekao, želeli smo da igramo utakmicu, želeli su to i Brazilci“, naveo je Skaloni.
Ipak, direktor nadležne zdravstvene ustanove, Anvisa, Antonio Bara Tores, rekao je da nijedno propisano uputstvo nije sprovedeno.
„Četiri igrača su upućena u karantin gde je trebalo da čekaju deportaciju, ali to nisu uradili. Oni su otišli na stadion i izašli na teren“, naveo je Bara Tores.
Podsetimo, problem sa fudbalerima iz Premijer lige postoji, a pojedini klubovi su odbili da puste svoje fudbalere na reprezentativna okupljanja, iz straha od mogućeg karantina i dužeg odsustva sa terena.
Argentinci su od brazilskih vlasti optuženi za prljave trikove, četvorica igrača su deportovana, a ostatak ekipe je poslat na put za Argentinu.
Detalj sa utakmice Argentina i Brazila - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2021
SPORT
Haos u Sao Paolu – policija prekinula utakmicu Brazila i Argentine! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala