- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Srpska crkva izdržala cetinjsko iskušenje, šta je sledeće? I Sputnjik intervju

Pratite nas
Posle ustoličenja novog mitropolita-crnogorsko primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru svi akteri crnogorske političke scene ali i SPC izvlače pouke za sebe.
Patrijarh Porfirije konstatuje da mitropolit Joanikije dolazi na tron u teška vremena, ali da ma koliko su teška vremena i iskušenja dovoljna je blagodat Božija. Predsednik Milo Đukanović smatra dotle da je ovo Pirova pobeda Crkve, dok premijer Zdravko Krivokapić poručuje da je država odbranjena, a na tome mu čestita predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Šta sledi posle cetinjskog iskušenja za SPC i Crnu Goru? Da li je uspešna intronizacija Joanikija šansa za zbližavanje članica vladajuće koalicije u Podgorici? Može li mitropolit Joanikije biti most i ka boljim odnosima Srbije i Crne Gore? Zašto su se zapadni centri moći oglasili s pozivima na mir i toleranciju tek kad je ustoličenje završeno?
Ovo su neka od pitanja o kojima smo u emisiji Sputnjik intervju razgovarali sa profesorom Fakulteta političkih nauka Časlavom Koprivicom.
Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić a možete je slušati na talasima Radija Studio B i gledati na portalu Sputnjika Srbija.
Sputnjik intervju Časlav Koprivica, 5. 9. 2021.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala