- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Najveća pretnja po Lejkerse? Nikola Jokić i Denver Nagetsi“ /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2021
Pratite nas
Američki novinar Bili Gejtzejler i nekadašnji NBA trener Sem Mičel saglasni su da su Nikola Jokić i Denver Nagetsi najveća pretnja po Los Anđeles Lejkersa, ukoliko Džamal Marej bude zdrav u završnici sezone.
NBA sezona se bliži, košarkaši polako ulaze u formu, pa je tako i sve više priče oko predstojeće sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.
U Zapadnoj konferenciji Los Anđeles Lejkersi apsolutni su favoriti zbog dovođenja, između ostalo, Rasela Vestbruka i Karmela Entonija, međutim, ne misle svi baš tako.
Denver Nagetsi prethodne sezone bili su u naletu kada su doveli Erona Gordona putem trejda iz Orlanda, grabili su ka vrhu Zapada, ali povreda Džamala Mareja sprečila ih je da napadnu titulu.
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
SPORT
Navijači šokirani Jokićevim izgledom – „da li je ovo filter?“ /foto/
Marej je povredio ligament kolena i zbog toga je propustio ostatak takmičarske godine, te je Nikola Jokić gotovo s­âm morao da vuče ekipu. Uspeo je da ih dovuče do polufinala Zapada, što je ogroman uspeh, s obzirom na tim koji je imao oko sebe.
Nagetsi neće imati Mareja ni na početku sezone 2021/22, ali očekuje se da će se vratiti nekad u toku takmičarske godine, te Gejtzejler smatra da će Denver sa Jokićem i zdravim Marejom biti najbolja ekipa na Zapadu.
„Najveća pretnja po Lejkerse, uz sve poštovanje za Finiks Sanse, su Nikola Jokić i Denver Nagetsi. Ako Denver dobije zdravog Džamala Mareja pre plej-ofa, biće najbolji tim na Zapadu, čak bolji i od Lejkersa koji su dodatno unapredili tim“, rekao je Gejtzejler.
„Lejkersima će biti potrebni centri da zaustave Nikolu Jokića. Da, imaju Dvajta Hauarda, ali znamo on može da igra 18 do 20 minuta. Lejkersi ne žele da sve padne na pleća Entonija Dejvisa. Da, tu je i Mark Gasol, ali pitanje je koliko on može da pomogne. Jokić i Denver su najveća pretnja, još kada se priključi Marej – biće opasni“, dodao je američki novinar.
Nikola Jokić u novu sezonu ulazi kao aktuelni MVP i činjenica je da će Nagetsi biti ozbiljan kandidat na Zapadu ukoliko Džamala Marej bude zdrav.
NBA sezona kreće 19. oktobra, a pre početka pogledajte intervju Bogdana Bogdanovića koji za Sputnjik pričao o iskustvu igranja u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.
Navijači šokirani Jokićevim izgledom – „da li je ovo filter?“ /foto/
Bogdanović za Sputnjik: Kritikujem sistem – zbog Srbije /video/
Upoznajte novo košarkaško čudo /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala