- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpska heroina sa Kosmeta je rekla – „zbogom“ /video/

© AFP 2023 / PEDRO UGARTEMilena Rašić
Milena Rašić - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2021
Pratite nas
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je ponovo oduševila svojom igrom, Evropsko prvenstvo nije odbranjeno, ali je pokazana nestvarna želja da se postigne uspeh, u čemu je veliku ulogu imala i Milena Rašić, koja se oprostila od nacionalnog tima.
Iskusna srednja blokerka odigrala je fenomenalno Evropsko prvenstvo, za koje je još ranije rekla da će biti njeno poslednje u dresu Srbije.
Devojka rođena 1990. godine u Prištini, osvojila je 17 medalja u nacionalnom timu Srbije, a u 31. godini je odlučila da stavi tačku.
„Ostaću uz ovaj tim svakako, ali ne na terenu. Biću im najveća podrška sa tribina“, navela je Rašićeva.
A na terenu je bila tihi heroj srpske ekipe, iz drugog plana, nenametljivo, dolazila je do glavne uloge i još jednom pokazala Evropi i svetu kako treba da igra odbojkaška srednja blokerka.
Čitav niz njenih poena i dobrih reakcija će ostati upamćen, beležila je brojne blokove u situacijama „1 na 1“, a svaku priliku da zakuca loptu u polje koristila je čim je do nje uspevala da stigne dobra lopta od tehničarke Maje Ognjenović.
Savršeno se razumeju Maja i Milena, više od decenije su zajedno u srpskom timu, mogu bez gledanja da znaju gde se koja nalazi u kom trenutku i to je bila velika snaga za Srbiju na prethodnim takmičenjima.
Pored medalja, popularna Raša je 2018. godine izabrana i za najbolju blokerku Svetskog prvenstva uz osvojeno zlato, a ostaće upamćen i njen čuveni govor sa legendarnog balkona Skupštine Grada Beograda.
„Hvala na podršci, ovo zlato je i vaše. Pozdrav za Republiku Srpsku, Crnu Goru i šaljem svu ljubav ovog sveta za Kosovo!“, navela je tada Milena Rašić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala