- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Završene Međunarodne vojne igre /video/

© Sputnik / Olivera IkodinovićMeđunarodne vojne igre „Armija 2020“ – finale
Međunarodne vojne igre „Armija 2020“ – finale - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2021
Pratite nas
Međunarodne vojne igre (ArMI 2021) postale su događaj koji je istinski dostigao svetske okvire, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin učesnicima ceremonije zatvaranja igara. Igre je zatvorio ministar odbrane Sergej Šojgu.
U telegramu koji je objavljen na sajtu Kremlja, Putin podseća da su igre počele da se održavaju 2015. godine i da su sada postale tradicionalne.

„Sa zadovoljstvom mogu da kažem da su Međunarodne vojne igre ove godine održane na visokom nivou, da se proširila njihova ‘geografija’, da se povećao broj zemalja-učesnica a program je obogaćen interesantnim i sadržajnim disciplinama koji obuhvataju praktično sve vojne specijalnosti “, naveo je Putin.

Igre, prema rečima Putina, pružaju učesnicima jedinstvenu mogućnost da pokažu veštine i umeće, kao i jedinstvo i sposobnost da spremno i operativno izvršavaju odgovorne zadatke.
Prethodno je na poligonu Alabino u Podmoskovlju održano je finale takmičenja u tenkovskom biatlonu u kojem je pobedu odnela Rusija.
U finalu su se još takmičile ekipe iz Azerbejdžana, Kine i Kazahstana. Srbija je stigla do polufinala.
Igre su počele 22. avgusta, učestvovalo je više od 40 zemalja a ove godine uvedena su dve nove discipline - „Meridijan“ i „Taktički strelac“.
Prvi put učestvovali su Indonezija, Burkina Faso, Peru i Saudijska Arabija.
Predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije su u disciplini „Armija kulture“ osvojili su tri značajne nagrade – jedno prvo i dva treća mesta na takmičenju na kome se predstavljaju istorija, tradicija i nacionalna kultura, muzika i folklor zemalja učesnica.
Takođe, vozači Vojske Srbije osvojili su jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju na takmičenju „Vojni reli“.
Takmičenje jedinica vojne policije Čuvar reda - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2021
Srbi i Rusi ponovo vežbaju zajedno: Međunarodne armijske igre i u Srbiji /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala