- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Amerika namerava da se sveti za neuspeh u Avganistanu

© AFP 2023 / BANARAS KHAN Američki vojnici u svojoj vojnoj bazi u drugom najvećem gradu Avganistana, 23. januara 2002. godine
Američki vojnici u svojoj vojnoj bazi u drugom najvećem gradu Avganistana, 23. januara 2002. godine - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države, koje tvrde da će se osvetiti za smrt Amerikanaca prilikom eksplozije u Kabulu, zapravo nameravaju da se osvete za sopstvene neuspehe u Avganistanu, smatra portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Već čujemo izjave iz Vašingtona o tome da će se osvetiti za to što se dogodilo u Kabulu oko aerodroma, na aerodromu, kada su poginuli američki državljani i državljani Avganistana... Treba podsetiti da su SAD bile tamo upravo sa misijom odmazde koju su realizovale 20 godina. Ispostavilo se da će se sada svetiti za neuspeh njihove prethodne misije odmazde“, izjavila je Zaharova za „Radio Rusija“.

Kriza u Avganistanu - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
RUSIJA
Zaharova: Avganistan otkrio da je NATO – potpuno nesposoban
Podsetimo, SAD su nakon bombaškog napada na aerodromu u Kabulu, u kome je poginulo 170 Avganistanaca i 13 pripadnika američke vojske, izvele napad dronom, u kom su, kako tvrdi Pentagon, ubijena dvojica vođa DAEŠ-a u Avganistanu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala