- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Roskosmos“: Plan je da roboti štite naše objekte od terorista

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja lansirne platforme na kosmodromu "Vostočni" u Amurskoj oblasti
Izgradnja lansirne platforme na kosmodromu Vostočni u Amurskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2021
Pratite nas
„Roskosmos“ planira da istraži mogućnost primene autonomnih transportnih robotskih kompleksa za antiterorističku zaštitu objekata, navodi se na sajtu za javne nabavke Rusije.
Naučno-tehnički centar „Ohrana“ će za „Roskosmos“ sprovesti naučno-istraživačke radove pod nazivom „Istraživanje mogućnosti primene robotizovanih kompleksa za protivterorističku zaštitu i bezbednost objekata državne korporacije „Roskosmos“. Vrednost ovih istraživanja će biti 7.800 dolara.
Pored objekata „Roskosmosa“, na kojima će se izučiti mogućnosti primene robotskih kompleksa, testiranje će se sprovesti i na: raketno-kosmičkom centru „Progres“, gde se proizvode rakete „Sojuz“ i kosmički aparati, u naučno-istraživačkom institutu za mašinsku gradnju za proizvodnju malih motora, u naučno-istraživačkom centru raketno-kosmičke industrije za istraživanje motora, raketa i satelita, u centru u Podmoskovlju za pripremu kosmonauta „Zvezdani grad“, kao i u selu Solnečni u Tverskoj oblasti.
Direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
Za rad u „Roskosmosu“ prolaziće se detektor laži
Sve o Rusiji pročitajte ovde.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala