- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

U napad, Srbijo!

© AFP 2023 / TOFIK BABAYEVFudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2021
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije nastavlja kvalifikacije za Svetsko prvenstvo utakmicom protiv Luksemburga u Beogradu od 18.00 uz direktan tekstualni prenos na Sputnjik sportu. Očekuje se da selektor Dragan Stojković izvede ultraofanzivnu ekipu na teren i napadne rivala od prvog minuta.
Srbija će igrati napadački – to je obećao Piksi pošto je imenovan za selektora i to obećanje je, bar zasad, ispunio.
A nema razloga da tako ne bude i u budućnosti.
Stojković se kroz trenersku karijeru profilisao kao stručnjak koji želi lepotu igre, atraktivnost, gol više, a u srpskom timu ima bogat izbor fudbalera sa takvim karakteristikama.
Ako je napad nešto najbolje što Srbija ima, zašto bi se razmišljalo o odbrani, pogotovo na debiju selektora pred srpskim navijačima?
Jasna je filozofija i Stojkovićev tim je to pokazao u nedavnom, praktično prijateljskom duelu sa selekcijom Katara.
Piksi je na teren poslao Dušana Vlahovića, Luku Jovića i Filipa Đuričića, kao i Veljka Birmančevića, uz nešto povučeniju poziciju, a to je kao rezultat donelo četiri gola za Srbiju i pregršt velikih šansi.
Mile Svilar - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
SPORT
Četiri važna momenta iz „nevažne“ utakmice
Raduje i činjenica da su srpski fudbaleri gladni golova, željni igre i dokazivanja, što će biti neophodno u duelu sa Luksemburgom, koliko god bezazleno zvučala ta ekipa.
Zbog toga, Piksi je upozorio svoje igrače da im sledi najteža utakmica u kvalifikacijama i za veliki izazov je pripremio napadačku formaciju.
Procenjuje se da bi Srbija ponovo mogla da zaigra sa dva napadača, ali da umesto Luke Jovića starter bude rekorder Aleksandar Mitrović, kome će pomoć pružati Vlahović, ali i kapiten Dušan Tadić, umesto Đuričića.
Na mesto ofanzivnog beka trebalo bi da se vrati Filip Kostić, a postoji dilema i oko toga da li je Sergej Milinković-Savić dovoljno dobro rešenje za startera u sredini veznog reda ili treba ostati veran već oprobanom tandemu koji čine Nemanja Gudelj i Nemanja Maksimović.
Katar nam je pokazao da je Matija Nastasić sposoban da preuzme ulogu centralnog defanzivca u formaciji sa trojicom, ali postoji mogućnost da se na tu poziciju vrati zamenik kapitena Stefan Mitrović.
U svakom slučaju, Srbija ide u napad, na golove i novu pobedu na putu za Mundijal 2022. godine.
© Foto : Grafika: Chosen 11Sastav Srbije
Sastav Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2021
Sastav Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala