- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Prva faza izgradnje grada Sputnjik koštaće više od milijardu evra

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja stambene zgrade
Izgradnja stambene zgrade - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2021
Pratite nas
Za prvu fazu izgradnje novog grada Sputnjika trebaće oko 100 milijardi rubalja (1,155 milijardi evra), potrebno je da se izgradi milion kvadratnih metara, izjavio je ministar za razvoj Dalekog istoka Rusije Aleksej Čekunkov.
„Ugovor koji su potpisale naše kolege je ambiciozniji i uzima u obzir dugoročni plan za 2,8 miliona kvadratnih metara, ali mislim da će biti realizovan u fazama“, rekao je miunistar i dodao da je 100 milijardi rubalja prilično gruba cifra.
On je naveo da je uobičajeni odnos ulaganja u infrastrukturu prema investicijama u izgradnju objekata oko 15 odsto.
„Mislim da će oko 15 milijardi rubalja biti iz sredstava državne podrške“, precizirao je ministar.
Ugovor o stvaranju novog grada Sputnjika u blizini Vladivostoka potpisan je na Istočnom ekonomskom forumu. Ranije je Čekunkov izjavio da se proračunava poslovni model za stvaranje grada-satelita koji bi se mogao nazvati Sputnjik (rus. satelit). Prema njegovim rečima, ako se ujedine Vladivostok i Artjom, tamo izgradi novi grad-satelit i u ovu aglomeraciju privuče još oko 300 hiljada ljudi, onda će se na Dalekom istoku pojaviti prvi milionski grad.
Istočni ekonomski forum održava se od 2. do 4. septembra u kampusu Dalekoistočnog federalnog univerziteta u Vladivostoku. Njegova glavna tema ove godine su nove mogućnosti za Daleki istok u svetu koji se menja. Generalni medijski partner Foruma je informativna agencija RIA Novosti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala