Lukašenko za rođendan dobio sliku na kojoj je prikazan sa oružjem

© Foto : Press-služba prezidenta RB / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko sa automatskom puškom ispred rezidencije u Minsku. Datum fotografije nepoznat.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko sa automatskom puškom ispred rezidencije u Minsku. Datum fotografije nepoznat. - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2021
Pratite nas
Slika na kojoj je prikazan predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko sa automatskom puškom izložena je u radnoj rezidenciji šefa države, preneo je Sputnjik Belorusija.
Lukašenko je 30. avgusta proslavio 67. rođendan. Beloruski lider je 1. septembra saopštio da je ove godine za rođendan dobio sliku na kojoj je prikazan sa automatom i u pratnji naoružanog sina Nikolaja, koju je naslikala ćerka jednog od agenata službe bezbednosti. U isto vreme, predsednik je istakao da mu se dopala slika koja beleži značajan trenutak u njegovom životu.
Na kanalu na Telegramu koji prati dešavanja beloruskog predsednika navedeno je da je slika zauzela počasno mesto u predsedničkoj palati.
Pre godinu dana, nakon predsedničkih izbora na kojima je Lukašenko šesti put pobedio, u Belorusiji su održani masovni protesti opozicije. Za vreme jednog od tih protesta u medijima se pojavio video-snimak na kojem se vidi kako Lukašenko dolazi helikopterom u predsedničku rezidenciju, pored koje se održavao protestni skup. Takođe je objavljen snimak beloruskog lidera koji je sa pancirom i mitraljezom u rukama izašao na ulicu do policajaca koji su obezbeđivali proteste i obećao im da će se „izaći na kraj“ sa demonstrantima. Sa njim je bio naoružani najmlađi sin Nikolaj.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala