- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Željkova prva „stotka“ /video/

© Sputnik / Mihail Serbin / Uđi u bazu fotografijaŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2021
Pratite nas
Željko Obradović, najtrofejniji evropski košarkaški trener, na putu je da Partizan ponovo učini velikim i to je bilo evidentno u utakmici protiv Cedevita Olimpije, za treće mesto na pripremnom turniru u Opatiji.
Partizan je neočekivano poražen u polufinalu od Cibone, ali je u duelu za treće mesto ispravio sve nedostatke i upisao ubedljivu pobedu – 100:83, što je prva „stotka“ za Obradovića po povratku u klub.
Menjao je Obradović tim u odnosu na prvobitni, u ekipu se vratio Alen Smailagić i pokazao zašto će u narednoj sezoni biti udarna igla crno-belih.
Doskorašnji NBA igrač je plenio snagom, brzinom i veštinom, Obradović je „dirigovao“ igrom sa klupe, ukazivao mu kada da protrči, utrči, kada da se odvoji od čuvara, kada da oproba šut.
I sve je išlo kako treba, o čemu svedoče i 22 poena na kontu momka iz Koteža.
Važne promene Obradović je na putu da učini u igri Radeta Zagorca, nekada velikog talenta, novog kapitena crno-belih i igrača koji ima imperativ da uradi nešto veliko u ovoj sezoni.
Zagorac je od Obradovića dobio ulogu pomoćnog plejmejkera, u pojedinim momentima zaličio je i na Nemanju Bjelicu iz Fenerbahčea, a vremenom je stekao i samopouzdanje u šutu što je okončano sa finalnih 12 poena.
Šut je kao svoj veliki adut demonstrirao Uroš Trifunović sa 15 poena, Dalas Mur je navijačima prezentovao svoju ubitačnu levicu (12 poena), Aleksa Avramović i Zek Ledej su meč završili sa po devet, dok je pred Rodionsom Kurucom težak posao da se adaptira na evropsku košarku, imao je mnogo prilika za poene, a ubacio je svega osam.
Obradović nije mnogo vremena dao Jamu Madaru (dva poena), Gregor Glas, momak koji se bori za mesto u timu i ugovor je ubacio tri, Balša Koprivica svega dva, a Nemanja Dangubić šest, nakon što ga je trener odstranio iz ekipe u finišu duela sa Cibonom.
Sve u svemu, Partizan je ostavio solidan utisak u Hrvatskoj, jasno je da je pred timom veliki rad, ali talenat i želja prosto cure iz ekipe, kao i Obradovićeva želja da prenese sve najbolje što zna i donese lepe dane svom klubu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala