- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Crnogorski mediji: Plan obezbeđenja sa tri moguća scenarija — mir će čuvati 1.800 policajaca

© AP Photo / Risto BozovicPolicija Crne Gore u Podgorici
Policija Crne Gore u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2021
Pratite nas
Upravu policije očekuje najveći bezbednosni rizik u novijoj crnogorskoj istoriji, gde će najmanje 1.800 uniformisanih pripadnika službe i veliki broj starešina i pripadnika kriminalističke policije, pokušati da onemogući incidente zbog ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, 5. septembra, pišu crnogorski mediji.
Operativni štab Uprave policije napravio je plan obezbeđenja sa najmanje tri moguća scenarija kako bi na Cetinju i u Podgorici očuvali mir i zaštitili bezbednost učesnika verskog skupa i gostiju, ali i demonstranata, rečeno je nezvanično „Vijestima“.
Kako se navodi, u tom štabu sve vreme biće i direktor policije Zoran Brđanin, a radnje policijskih službenika, kako je planirano, snimaće se posebnim uređajima za audio-vizuelno praćenje.
Podsetimo, Veće za nacionalnu bezbednost Crne Gore zasedalo je u petak i nije zabranilo održavanje protesta komita na Cetinju u nedelju u vreme ustoličenja mitropolita Joanikija, potvrdio je za Sputnjik šef skupštinskog Odbora za bezbednost Milan Knežević.
Veće za nacionalnu bezbednost Crne Gore je u saopštenju posle sednice, koja je trajala skoro pet sati, izrazilo zabrinutost zbog stanja bezbjednosti, u susret najavljenim javnim okupljanjima, i izdalo smernice organima obaveštajno-bezbednosnog sektora Crne Gore da pojačaju koordinaciju u cilju očuvanja ustavnog poretka i zaštite Ustavom predviđenih prava i sloboda.
Sergej Sekulović - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2021
REGION
„Ukoliko se desi da se izgubi jedan život…“: Crnogorski ministar uputio apel
Situacija ispred Cetinjskog manastira - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
REGION
Na delu napad nezabeležen u Evropi, ali će Crna Gora pokazati svoje pravo lice /video/
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala