- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Nema zabrane za skup komita na Cetinju, odlučilo Vijeće za nacionalnu bezbjednost

© Sputnik / Dejan SimićSituacija ispred Cetinjskog manastira
Situacija ispred Cetinjskog manastira - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
Pratite nas
Vijeće za nacionalnu bezbjednost Crne Gore nije zabranilo održavanje protesta komita na Cetinju u nedelju u vreme ustoličenja mitropolita Joanikija, potvrdio je za Sputnjik šef skupštinskog Odbora za bezbednost Milan Knežević.
Milan Knežević je za Sputnjik kazao da je on bio protiv toga da se da zeleno svjetlo za održavanje protesta 5. septembra na Cetinju, jer je skup nezakonit i da je tražio da se izuzme njegovo mišljenje, a da je protiv organizovanja skupa bio i Dejan Vukšić , šef ANB-a.
Vijeće za nacionalnu bezbjednost Crne Gore je u saopštenju posle sednice koja je trajala skoro pet sati, izrazilo zabrinutost zbog stanja bezbjednosti, u susret najavljenim javnim okupljanjima, te je izdalo smjernice organima obavještajno-bezbjednosnog sektora Crne Gore da pojačaju koordinaciju u cilju očuvanja ustavnog poretka i zaštite Ustavom predviđenih prava i sloboda.
Članovi Vijeća su na današnjoj sjednici upoznati sa posljednjim procjenama bezbjednosti prezentovanim od strane ANB i Uprave policije.
„Vijeće za nacionalnu bezbjednost izražava zabrinutost zbog stanja bezbjednosti, u susret najavljenim javnim okupljanjima, te je izdalo smjernice organima obavještajno-bezbjednosnog sektora Crne Gore da pojačaju koordinaciju u cilju očuvanja ustavnog poretka i zaštite Ustavom predviđenih prava i sloboda“, navodi se u saopštenju.
Vijeće za nacionalnu bezbjednost apeluje na sve društveno-političke aktere, predstavnike medija, kao i sve građane, da daju doprinos smirivanju tenzija i očuvanju mira i sigurnosti.
Članovi Vijeća biće u stalnoj komunikaciji i zasjedanju, navodi se u saopštenju nakon sjednice kojom je predsjedavao premijer Zdravko Krivokapić.
Sjednici su prisustvovali svi članovi Vijeća, a po pozivu i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala