- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Slaven Radunović: Veljović komanduje komitama, on može izazvati incidente

© Sputnik / Boban NovovićProtest na Cetinju protiv ustoličenja mitropolita Joanikija
Protest na Cetinju protiv ustoličenja mitropolita Joanikija - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
Pratite nas
Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović izjavio je da kao građanin i političar očekuje brzu i efikasnu akciju protiv svih potencijalnih izgrednika, a posebno inspiratora, ukoliko dođe do incidenata na Cetinju na dan ustoličenja mitropolita Joanikija, 5. septembra.
„Medijski poslenici i političari, ne obmanjujte građane — ne postoje dvije strane za potencijalno izazivanje haosa na Cetinju u nedjelju. Kao što svi znamo, otkazan je narodni skup povodom ustoličenja mitropolita Joanikija i ono će se obaviti unutar Cetinjskog manastira, bez prisustva zvanica. Biće ga samo ako glavni gubitnik izbora prošlog avgusta, Milo Đukanović, ocijeni da mu je to profitabilno, pa njegov izvršilac Veselin Veljović komanduje komitama napad na Manastir i tako izazove sukob s policijom“, poručio je Radunović.
Radunović u tom kontekstu konstatuje da će samo „jedna strana“ imati potencijal za izazivanje sukoba, jer ga se „druga strana“, u interesu mira i bezbjednosti građana — unaprijed odrekla.
„A, kao funkcioner Demokratskog fronta, očekujem da se oni koji rukovode Vladom i policijom sjete kakav su treman od Države imali učesnici protesta koji su utabali put rušenju diktatorskog režima. Sada, neka bude samo sve po zakonu”, zaključio je Radunović.
O pripremama Crne Gore za ustoličenje mitropolita Joanikija, ali i drugim aktuelnim pitanjima, u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ govorio je prof. dr Darko Tanasković:
Dritan Abazović, lider URA - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
REGION
Abazović: DPS je Crnoj Gori uzeo sve, sada bi da joj oduzme i mir — neće moći
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
REGION
Krivokapić: Ako bude incidenata, Vlada neće biti odgovorna
Vladika budimljansko - nikšićki Joanikije - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
REGION
U Crnoj Gori na malom prostoru postoji višak politike i mnogo uticaja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala