- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Si Đinping najavio: Otvara se još jedna kineska berza

© AP Photo / Huang Jingwen/Xinhua via APKineski predsednik Si Đinping
Kineski predsednik Si Đinping - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
Pratite nas
Predsednik Kine Si Đinping najavio je osnivanje berze u kineskoj prestonici, Pekingu, koja će služiti malim i srednjim preduzećima.
To će biti treća berza u zemlji, pored dve postojeće u kontinentalnoj Kini od kojih se jedna nalazi u glavnom finansijskom centru, Šangaju, a druga u Šenženu, gradu na jugu države, na granici sa Hongkongom.
U video-obraćanju na otvaranju kineskog Međunarodnog sajma za trgovinu uslugama (CIFTIS), Si je rekao da će Kina nastaviti da podržava razvoj malih i srednjih preduzeća zasnovan na inovacijama.
To će, dodao je on, biti učinjeno „dubljom reformom Nove treće platforme i uspostavljanjem Pekinške berze kao primarne platforme za opsluživanje inovativno orijentisanih malih i srednjih preduzeća“.
Kineski regulator za hartije od vrednosti saopštio je da će osnivanje berze u Pekingu pomoći da se prodube strukturne reforme na strani finansijske ponude i da se unapredi sistem tržišta kapitala, navodi Rojters.
„Mala i srednja preduzeća mogu da rade odlične stvari“, ocenila je Komisija za hartije od vrednosti.
Predsednik Si je u govoru povodom otvaranja sajma CIFTIS u Pekingu, takođe poručio da će Kina stvoriti više mogućnosti za saradnju povećanjem podrške rastu sektora usluga u zemljama uključenim u inicijativu „Pojas i put“, preneo je Tanjug.
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala