- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija bi mogla da se kandiduje za Olimpijske igre

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaOlimpijska zastava
Olimpijska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin ne isključuje mogućnost da se Rusija prijavi za domaćina Olimpijskih igara, između ostalog i na Dalekom istoku. Međutim, prema rečima šefa države, za sada je rano govoriti o tome, jer mora da se ispuni nekoliko uslova.
„Nažalost, u svetu je sve manje kandidata za organizovanje Olimpijskih igara“, rekao je Putin na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma. On je objasnio da su „ovi događaji skupi i drugo, vezani su sa današnjicom koja je, kao što znate, nažalost, pokrivena pitanjima pandemije i borbe protiv zaraznih bolesti“.
„Postoje mnoge druge komponente“, primetio je predsednik, podsećajući na pripreme za Olimpijske igre u Tokiju kada je „bilo mnogo demonstracija u Japanu i onih koji su protestovali protiv održavanja Olimpijskih igara u ovoj zemlji“.
Prema njegovim rečima, Rusija je uvek podržavala Olimpijske igre i „nadam se da se principi olimpizma neće izopačiti i da ovde neće biti političkih primesa“.
„Ako sve bude ovako kako govorim, onda ne isključujemo mogućnost održavanja Olimpijskih igara u Ruskoj Federaciji. Daleki istok i Vladivostok jedno su od perspektivnih platformi“, odgovorio je Putin na pitanje o mogućoj kandidaturi Rusije za domaćina Olimpijskih igara u Vladivostoku 2036. godine.
Međutim, šef države je dodao da je prerano govoriti o tome i da se sve mora promisliti.
Pročitajte još:
Putin: Rusija domaćin Olimpijskih igara – pokrenućemo to pitanje uskoro
Skrivene poruke sa otvaranja Olimpijskih igara koje su menjale svet
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala