Ne mogu da prihvatim ideju Kosova - Rama oštar prema politici Prištine

© Tanjug / TANJA VALICEdi Rama
Edi Rama - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
Pratite nas
Albanski premijer Edi rama izjavio je da je Kosovo ušlo u opasan ciklus mešajući spoljnu i unutrašnju politiku i da postoji "konceptualno neslaganje" sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem u vezi sa regionalnom politikom i inicijative "Otvoreni Balkan" koja je, kako navodi, strateški interes albanske nacije.
On je za TV klan rekao da ne može da prihvati ideju da je Kosovo napustilo sto, dok je Srbija prisutna, prenosi Gazeta ekspres.

"Ono što je postignuto našom diplomatijom sa Beogradom jeste da je predsednik Srbije prihvatio slobodno kretanje ljudi kao deo onoga što danas nazivamo Otvoreni Balkan. Berlinski proces je upravo to, ali je mnogo sporiji i zavisi od evropske birokratije. Ono što ne razumem je to što se nekada vodila tuča da se sedne za sto. Danas su Srbi za stolom, a Kosovari beže, to je nezamislivo", rekao je Rama.

Kako je naveo, o "Otvorenom Balkanu" se ne pregovara, već se radi.
Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine Rama je rekao da je on veoma težak, ali da atmosfera koja ga okružuje ne treba da bude "atmosfera barikada".
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala