- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Za čovečanstvo važna borba protiv pandemije

CC0 / Piksabej / Virus korona – ilustracija
Virus korona – ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je važno boriti se protiv pandemije virusa korona i njenim posledicima odbacujući politizovanje.
„A još je važnije, po mom mišljenju, danas, odbacivši politizovanje, da se zajedno borimo za prevazilaženje same pandemije i njenih posledica. Ovo je izuzetno važno za celo čovečanstvo“, istakao je Putin govoreći na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma.
Putin je pozitivno ocenio izveštaj američkih obaveštajnih službi da uzrok pojave virusa korona nije curenje iz laboratorije u Kini, ali je napomenuo da je do ovih zaključaka trebalo doći ranije.
„Ispravno je saznati uzroke za jednu ili drugu pojavu, poreklo. Samo je pogrešno politizovati. Kada počne politizovanje, tada se odmah smanjuje poverenje u zaključke koji se donose na osnovu ispolitizovanog pristupa, jer se odmah stvara osećaj da smo daleko od istine. Potrebno je da se sva istraživanja urade na osnovu objektivnih materijala“, objasnio je on.
Istočni ekonomski forum održava se od 2. do 4. septembra u kampusu Dalekoistočnog federalnog univerziteta u Vladivostoku. Njegova glavna tema ove godine su nove mogućnosti za Daleki istok u svetu koji se menja. Generalni medijski partner Foruma je informativna agencija RIA Novosti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala