- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Gasprom“: Uskoro završetak izgradnje „Severnog toka 2“

© Foto : Press-služba Eugal / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda "Severni tok 2"
Izgradnja gasovoda Severni tok 2  - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
Pratite nas
Završetak izgradnje gasovoda „Severni tok 2“ biće uskoro, izjavio je novinarima na Istočnom ekonomskom forumu izvršni direktor kompanije „Gasprom“ Aleksej Miler.
Na pitanje kad bi mogle da se očekuju dobre vesti o završetku izgradnje, Miler je odgovorio „Još malo“.
Miler je u četvrtak izjavio da će i pre kraja ove godine, tokom ove grejne sezone moći da se isporuči prvi gas preko gasovoda „Severni tok 2“ na evropsko tržište.
„Sa ruske strane su napravljeni svi potrebni kapaciteti: proizvodni kapaciteti na Jamalu i kapaciteti transporta gasa u severnom gasnom koridoru“, dodao je on.
„Svi znaju da je put od Jamala preko Baltika do Evrope najkraći i najisplativiji za potrošače. I što je vrlo, vrlo važno, ekološki najprihvatljivije. Nizak karbonski otisak je 5,6 puta manji nego u poređenju sa koridorom koji prolazi kroz teritoriju Ukrajine“.
Morski gasovod „Severni tok 2“, kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, prolazi od kompresorske stanice „Slavjanska“ Lenjingradske oblasti do baltičke obale Nemačke. Ukupna dužina cevovoda preko dva kraka je 2.460 km. Polaganje prvog kraka završeno je početkom juna.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala