- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Danilović: Država Crna Gora mora da štiti prava svih

© Sputnik / Radoje PantovićPredsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović
Predsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
Pratite nas
Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović poručio je, povodom najavljenih protesta zbog ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, da država mora da štiti prava svih, a pre svega verujućeg naroda u Crnoj Gori.
„Usijanim glavama je teško doskočiti, ali treba poslati jasnu poruku da je država dužna da zaštiti prava svih. I onih koji protestuju, ali i ustavna prava verskih zajednica, naše Srpske pravoslavne crkve, koja je ovde u neprekinutom kontinuitetu osam vekova“, izjavio je Danilović za Tanjug i dodao da veruje da će do ustoličenja doći onako kako je planirano.
On kaže da se nacionalna podela pre svega forsira u medijima i od strane političkih partija, dok je situacija na terenu značajno drugačija.

„Različito gledamo na naše istorijsko trajanje, ima tu nesporazuma oko srpske i crnogorske nacionalnosti, ali nikada ni blizu onog usijanja koje su proizvele političke partije, pre svega Demokratska partija socijalista i (crnogorski predsednik Milo) Đukanović, sa namerom da nadomeste poraz od prošle godine”, rekao je lider Ujedinjene Crne Gore.

Danilović tvrdi da Srbija nije odgovorna za previranja u Crnoj Gori.
„Kada je u pitanju crkva, ovde je uticaj Srbije minimalan ili ga nema. Neko želi da iseli problem iz Crne Gore. Ovde je pobedio narod kome je bilo dosta ’crnogorčenja', Crne Gore preko svake razumne mere. Naći ćete ovde ljude koji su i Srbi i Crnogorci, ali to je malo onima koji su želeli nezavisnost. Oni žele novog čoveka, koji kida sve veze sa Srbima i srpstvom. Toj podeli sada treba staviti rampu. Premali smo mi za tako veliku podelu”, zaključio je Danilović.
Ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija zakazano je za 5. septembar u Cetinjskom manastiru.
Duško Marković - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2021
REGION
„Još ima vremena“: Bivši crnogorski premijer o ustoličenju na Cetinju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala